Bordeaux til spottpris

Denne vinen koster mindre på taxfreebutikken enn hva du må ut med alle andre steder i verden.
Aase E. Jacobsen
15 November 2007 - 13:52

Kroner 339 for en smak av et av de meste ettertraktete slottene i Bordeaux, er månedens funn i taxfreehyllene.

Ch. Palmer tilhører kremen i Margaux og deres Alter Ego er en moderne versjon av slottets store vin. Men ikke tro at det er en lettvint løsning basert på druer som ikke er gode nok til å bli med i toppcuvéen.

Forskjellig stil
2004-årgangen, som er å få kjøpt i både avgangs- og ankomsthallens taxfreebutikker, holder svært høyt nivå. Forskjellen mellom denne og den klassiske Palmer er at Alter Ego er drikkeklar allerede nå.

Stilen er annerledes til tross for at druemiksen er svært ulik. I begge er det like mye cabernet sauvignon og merlot, noe som ikke er så vanlig i denne delen av Bordeaux. Alter Ego mangler imidlertid det lille innslaget av petit verdot.

En firedel av prisen
Alter Ego koster dessuten mye mindre enn den store Palmer. Mens du må ut med 339 kroner på flyplassen, koster Ch. Palmer 1995 og 1986 henholdsvis 1249 og 1590 og nå også 2001-utgaven for kroner 1444,70 (spesialbestilling) på polet!

Vinene er ganske forskjellige, men Alter Ego 2004 byr helt klart på mest for pengene. Selv om Alter Ego oppstod første gang i 1998, og den dermed ikke har så lang historie å vise til, har den et fint lagringspotensial, minst seks-sju år.

Garantert suksess
Fargen er tett og dyp med klare kirsebærtoner. Duften byr på friske og søte røde og mørke bær, noe fat og litt sjokolade og krydder over tydelige jordsmonnstoner. En miks av klassisk Bordeaux og "ny verden". God fylde og stofflighet i kombinasjon med høy skår på sjarmskalaen, gjør den til en vin som vil gjøre suksess i nær sagt en hver sammenheng. Super til gode retter med saftig rødt kjøtt, også vilt. (91 p)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse
+
Godbiter i pollisten

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse

Enkeltdrueviner både av det ytterst lokale og det mer internasjonale slaget, men alltid biodynamisk dyrket og naturlig laget, det er den for Libanon unike formelen til Maher Harb.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse
+
Godbiter i pollisten

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse

Enkeltdrueviner både av det ytterst lokale og det mer internasjonale slaget, men alltid biodynamisk dyrket og naturlig laget, det er den for Libanon unike formelen til Maher Harb.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den finnes vel knapt noen enklere pastarett enn denne
Dagens rett

Den finnes vel knapt noen enklere pastarett enn denne

Spesielt siden den er så smaksintens. Det skyldes den italienske ansjossausen, colatura di alici. Får du ikke tak i den, har vi er alternativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her