Bocuse d'Or-juryen er klar

Thomas Keller er ærespresident for Bocuse d'Or Europe. Juryen er også klar.
Redaksjonen
02 Juni 2008 - 14:00

Thomas Keller er en av de mest kjente kokkene i Amerika i vår tid.
 
Mat er seriøst
-  Mat er en seriøs ting. Men vi ønsker også at gjestene våre skal ha det hyggelig mens de spiser, sier han.
 
Og han har lyktes.
 
I 2005 fikk restauranten hans Per Se tre stjerner i den amerikanske utgaven av Michelin-guiden. I 2006 fikk han tre stjerner til restauranten The French Laundry.
 
Innlysende
- Valget av Thomas Keller som ærespresident var innlysende for oss, så snart vi hadde bestemt at det skulle være en kokk som ikke kom fra Europa. Keller er det nye symbolet på amerikansk mat. Han henter inspirasjon fra Europa, og Frankrike spesielt, men er etablert i USA. I dag er han i toppen der borte. Jeg håper at Kellers tilstedeværelse ved Bocuse d'Or Europe vil oppmuntre ham til å lage relasjoner mellom de to kontinentene, sier Eyvind Hellstrøm, president i Bocuse d'Or Europe i en pressemelding.
 
I denne første utgaven av Bocuse d'Or Europe vil juryen være sammensatt av kokker fra hele Europa. Hvert deltagerland har sin representant. Dette er juryen:
 
Pierre Wynants, Belgia
Gualtiero Marchesi, Italia
Crleni Damir, Kroatia
Lea Linster, Luxembourg
Rene Redzepi, Danmark
Guido Debono, Malta
Juan Mari Arzak, Spania
Bent Stiansen, Norge
Dimitri Demjanov, Estland
Andre Van Doorn, Nederland
Jarmo Vaha-Savo, Finland
Waldemar Holowka, Polen
Anne-Sophie Pic, Frankrike
Marek Raditsch, Tsjekkia
Brian Turner, Storbritannia
Jérôme Coustillas, Russland
Endre Toth, Ungarn
Matthias Dahlgren, Sverige
Sturla Birgisson, Island
Philippe Rochat, Sveits

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, franciacorta, pet nat og crémant. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her