Matkurs og vinkurs

Vinkurs 1. februar i Oslo

Nyt de deilige smakene av Burgunds vinmarker

Nyt de deilige smakene av Burgunds vinmarker

Rett før det store burgundslippet på Vinmonopolet holder vi en smaking av den produsenten med flest viner i slippet, erkeklassiske Maison Jadot.
Kristine Sandsleth
07 Desember 2021 - 16:12

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Skjermbilde.JPG [112.56 KB]

Jadot som ble grunnlagt allerede i 1859 har klart suksessen med å bli store samtidig som de har beholdt kvaliteten i hvert eneste ledd. De kan derfor anses som et flaggskip i regionen sin. Louis Henry Jadot var grunnlegger og firmaet vokste seg store i familiens hender til Louis Auguste Jadot døde som siste av Jadot-klanen og hans assistent gjennom 8 år år Andre Gagey overtok produksjonen. Auguste var pioner i å promotere og fikk USA til å forelske seg i Jadot tidlig på 30-tallet. Siden har resten av verden fulgt etter.

Skjermbilde 3.JPG [117.04 KB]Det som virkelig gjør at produsenten skiller seg ut fra de andre store produsentene er at de enten eier eller kontroller ved kontrakt alle vinmarkene de produserer fra i dag. De produserer i dag alt fra Value for money- viner av høy kvalitet til små crus som reflekterer sitt terroir. Dere får smake viner fra de høyt anerkjente vinmarkene Narvaux i Mersault og premier cru-marken Clos des Ursules. Sistnevnte er vinmarken som Jadoteventyret startet i, da den ble kjøpt allerede i 1826.

Covid 19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern, har begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Dette er med andre ord en smaking der du får lærdom til å forstå forskjellen på de små appellasjonene i verdens mest ettertraktede vinområde. Burgund er et av de stedene som får kjenne tydeligst på kroppen hvordan klimaendringene herjer med temperaturen og værforholdene og dermed har avlingene blitt lavere de siste årene.

Med et marked som skriker etter denne skjøre frukten som er så elegant, har prisene blitt deretter, men Jadot har klart å holde seg innenfor et fornuftig prissjikt til glede for oss forbrukere. Fra Chablis i nord til Beaujolais i sør har de klassiske eksempler fra området sitt og vi får smaken av Burgund denne aftenen.
                      Skjermbilde 4.JPG [12.39 KB]

Jadot vinliste 2.jpg [52.83 KB]

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her