Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 28. mars

Begrenset antall billetter: Bli kjent med pinot noir
Foto: (Istock - chameleonseye)

Begrenset antall billetter: Bli kjent med pinot noir

Fredag 28. mars har du en ypperlig mulighet til å bli kjent med manges favorittdrue: pinot noir. Bli med på en smakfull reise gjennom 6 viner fra ulike land, og oppdag din favoritt.
19 Februar 2025 - 10:12

Pinot noir er en drue som er en favoritt hos mange på grunn av sin elegante og komplekse karakter – og den er veldig matvennlig. Lær mer om denne spennende druesorten og hvordan den brukes i endrueviner og blends.  

Denne kvelden vil du få smake deilige pinot noir fra både Frankrike, USA, Argentina, Tyskland, Italia og Spania fra flere kjente produsenter:

Louis Latour: Maison Louis Latour ble grunnlagt i 1797 i hjertet av Côte de Beaune og har siden den gang vært en familieeid virksomhet. De er anerkjent for sine pinot noir og chardonnay, og deres sortiment inkluderer over 120 viner som spenner fra verdensberømte grand cru-viner til elegante alternativer for enhver vinentusiast.

Tyler Winery: Justin Tyler Willett er en av få vinmakere i Santa Barbara som er født og oppvokst der. I 2005 etablerte han Tyler Winery. Justin er en av få vinmakere som har utviklet sin egen vingård med tilhørende vinmarker rundt: Mae Estate (16 ha) i Santa Rita Hills ble kjøpt i 2015, plantet i 2017, og 2019 var den første årgangen de lanserte av vinene basert på pinot noir og chardonnay fra denne eiendommen.

Domaine Bousquet: Bousquet-familien kommer fra byen Carcassonne, i Sør-Frankrike og har 4 generasjoner med historie i vinproduksjonstradisjonen. En ferie i Argentina i 1990 var alt som skulle til. For tredjegenerasjons vinmaker Jean Bousquet var det kjærlighet ved første blikk. Domaine Bousquets filosofi er å bevare druenes egenskaper, derfor er skånsom håndtering et av deres prinsipper for å lage viner av høy kvalitet.

De vakre vinmarkene til Domaine Bosquet Foto: Domaine Bosquet

Von Buhl: Reichsrat Von Buhl er et av Tysklands mest prestisjetunge og anerkjente vinhus. De eier en stor del av Erste Lage- og «GG» vinmarkene rundt Deidesheim og nord i Pfalz. Alle vinene er lett filtrerte og spontanfermentert. Vinhuset har 5 stjerner i Falstaff og 4 stjerner i Gault & Millau.

Fratelli Berlucchi: Vinhuset ble etablert i 1927, ligger i Borgonato Cortefranca midt i hjertet av Franciacorta, som ligger mellom Bergamo og Brescia. De eier 70 ha med egne vinmark innen DOCG Franciacorta og DOC Franciacorta. Freccianera er en av de eldste og best bevarte vingårdene i Franciacorta, en av få som aldri har skiftet eier.

Perelada: Perelada er en vinprodusent fra det lille området Empordá, nordøst i Spania. Det er i dag 3. generasjon fra Suqué Mateu-familien som styrer skuta etter at slottet ble kjøpt av Miguel Mateu i 1923. Perelada har utviklet et bredt spekter av viner, fra tradisjonell cava til stillviner, og de er kåret som en av «50 World Most Admired Wine Brands».

Sprudlende Nora skal guide dere gjennom kvelden! Foto: Tina Rekdal

Nora Paynter Gundersen har en fagutdannelse i vin- og brennevin, og et diploma i vinproduksjon fra Sør-Afrika. Hun har erfaring fra restaurant- og utelivsbransjen fra steder som Champagneria, Maaemo og Don Pippo, og har i flere år jobbet i vinimport. Nora er motivert og full av engasjement for menneskene, produktene og opplevelsene hun får møte, smake og delta på. Nora gleder seg stort til å guide dere gjennom denne kvelden i La Cave.

pinot noir kurs (400 x 400 px).png [35.19 KB]
Endringer kan forekomme

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forbered påskehelgens beste forrett nå
Dagens rett

Forbered påskehelgens beste forrett nå

Gravet ytrefilet av rein smaker fantastisk med dette tilbehøret. Start forberedelsene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her