Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Feudi di San Gregorio Rosso 2011 (98964) byr på fersk kjøttfull bærfrukt, god friskhet og fint bitt. Et innsmigrende valg for vinkosen og ikke minst for matbordet, både når pasta eller pizza og grillmat står på menyen.
Prøv en av disse pastarettene til
Vinen er spesialblandet for det norske markedet. Den finnes altså ikke andre steder, men har tatt over for en tidligere storselger fra samme produsent, men som ikke lages lenger.
Lokal touch
Mens denne hadde lokale druer som aglianico og piedirosso som hovedingredienser, er arvtakeren dominert av druer typiske for lengre sør, nemlig primitivo og negroamaro, som forklarer den kjøtt- og sødmefulle stilen. 30 prosent aglianico sørger for den lokale touchen.
Les mer om druene i vårt store drueleksikon
Alt druemateriale kommer imidlertid fra produsenten Feudi di San Gregorios egne vinmarker i Irpinia og fra eldre vinstokker.
Les mer om Feudi di San Gregorio
Vinifikasjonen er enkel, kun ståltank hvor vinen modnes i fem måneder etter gjæringen.