Bibendum styrker seg på Koskenkorva

Fra 1. juli overtar Bibendum importør- og distribusjonsansvaret for Koskenkorva, Norges nest største vodkamerke.
Redaksjonen
12 Mai 2005 - 01:00

I fjor drakk vi godt over 450.000 liter av den finske vodkaen som Bibendum nå overtar hovedansvaret for i det norske markedet. Bibendum overtar produktet fra Bacardi Martini Norge AS.
 
- Koskenkorva er bokstavelig talt et sterkt tilskudd i vår produktportefølje. Jeg er veldig fornøyd med at vi får ansvaret for en så godt etablert merkevare. Vi høster nå resultater av den omstruktureringsprosessen vi startet på i 2004 og jeg er godt fornøyd med den utviklingen vi har hatt så langt i år, sier Thomas Patay som er Country Manager for Bibendum i Norge.
 
Bevegelser i det norske sprit- og vinmarkedet
I 2004 overtok også Bibendum ansvaret for de kjente whiskymerker til det skotske familieselskapet William Grant's and Sons, den avtalen omfattet merker som Grant's, Glenfiddich og Balvenie. Koskenkorva er dermed det andre tunge spritmerket som Bibendum overtar norgesansvaret for på under ett år. Koskenkorva står bak to av de ti mest solgte vodkaproduktene i Norge. Før overtagelsen av Konskenkorva var Bibendum rangert som Norges niende største importør av vin og sprit. Med det finske porteføljetilskuddet er det forventet at selskapet vil vokse ytterligere i 2005.
 
- Vi kan så langt i år vise til en sterkere vekst enn vi kunne på samme tid i fjor og med den porteføljeutvidelsen vi nå har fått er vi i en veldig spennende posisjon. Jeg er optimistisk med tanke på den videre utviklingen i 2005, sier Patay.
 
I 2004 styrket Bibendum også vinporteføljen med tilveksten av Pasqua (Veneto, Italia). En portefølje de overtok fra Ekjord.
 
Finland er markedsleder i et voksende vodkamarked
På Vinmonopolet har vodkakategorien 111 varelinjer, hvor av de ti mest populære varelinjene står for hele 60 prosent av omsetningen. Så langt i år er vodkakategorien opp seks prosent sammenlignet med samme tid i fjor. Finsk vodka er markedsledende i Norge. 16,3 prosent av all vodka som selges her til lands kommer fra Finland, på andreplass finner vi USA med 15,4 prosent markedsandel, mens Sverige innehar tredjeplassen med 15,2 prosent markedsandel. Ser man på de enkelte vodkamerkene har Koskenkorva en markedsandel på 12,8 prosent og blir kun slått av Absolutt som har en markedandel på rundt 15 prosent.
 
Kilde: Bibendum

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her