Bestiller neste års julebord nå

Restaurantene har lassevis av bestillinger til neste års julebord.
Redaksjonen
17 Desember 2007 - 17:00

- Julebordpågangen er ustoppelig. De første bestillingene kom før sommeren, og allerede nå begynner bedriftene å booke julebordene for neste år, sier Monika Sandvold, salgs- og markedsansvarlig ved restauranthuset Hall Toll i Stavanger til Stavanger Aftenblad.
 
Midtuke ut
Onsdag og torsdag er på vei ut som kvelder for de store julebordene sammen med kolleger, hevder markedssjefen. Det er i alle fall trenden i stavangerområdet.
 
Det er fredag og lørdag som er de store dagene.
 
- Vi hadde flere julebord midt i uken i fjor, enn vi har hatt i år, sier Sandvold.
 
- Mye penger går til dyre viner og konjakk. Gjestene er mer bevisste på hva de får servert, og det tar bedriftene konsekvensene av, sier hun.
 
Tre bonger
- Noen vil ha julemat, andre vil absolutt ikke ha julemat, sier Anna Torsvik, salgskonsulent i restaurantgruppen Herlige Stavanger Restauranter med utesteder både i Stavanger, Sandnes og Haugesund.
 
Men samtidig som det er trykk før jul velger mange bedrifter å utsette festlighetene til januar.
 
- Det står ikke så mye på penger når bedriftene skal ha julebord. Men fri bar er det mindre av nå. En teaser, drikke til maten og tre bonger i baren etterpå er vanlig, sier Torsvik.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Samenes nasjonaldag: Lag noe nytt med reinskav
Dagens rett
Wok med reinskav i tortilla

Samenes nasjonaldag: Lag noe nytt med reinskav

Reinskav er en selvfølge når samenes nasjonaldag havner midt i uka, for denne delikatessen er utrolig rask å tilberede. Her i en ny sammenheng. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Samenes nasjonaldag: Lag noe nytt med reinskav
Dagens rett
Wok med reinskav i tortilla

Samenes nasjonaldag: Lag noe nytt med reinskav

Reinskav er en selvfølge når samenes nasjonaldag havner midt i uka, for denne delikatessen er utrolig rask å tilberede. Her i en ny sammenheng. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig
Dagens rett

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan
Ukens drink

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan

Romdrinker forbindes med sommer og sol, men smaker kanskje enda bedre vinterstid. Som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza som dessert eller kveldskos
Ukens kake

Pizza som dessert eller kveldskos

Kombinasjonen av chevre, ricotta, pærer og fiken gjør at den både kan fungere som et mindre søtt alternativ til dessert og når du bare har lyst på noe som verken er for søtt eller bare salt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her