Beste norske kokebok 2011
Gled dere alle matinteresserte, for nå kårer Apéritif og Norli Beste norske kokebok 2011.
Redaksjonen
17 November 2011 - 09:37
Norli og aperitif.no, Norges største nettsted om mat og drikke, kårer Beste norske kokebok 2011. Det er fjerde gang norskproduserte kokebøker får slik oppmerksomhet.
Målsetningen er å øke forbrukernes oppmerksomhet på norskproduserte kokebøker, samt bidra til salg og markedsføring av norske kvalitetskokebøker. Alle forlag har hatt mulighet til å nominere blant årets utgivelser.
Det har kommet inn totalt 27 nominasjoner til årets konkurranse, noe som er en kraftig økning fra fjorårets 17 nominasjoner.
I fjor var det Sverre Sætre som vant prisen med boken Den store kakeboka. Prisen bidro til ekstra blest rundt denne boken.
Fem finalister
Temaene er mange og varierte på årets kokebøker, og den kvalifiserte juryen har en møysom jobb i det de skal plukke ut fem finalister som du vil få presentert på våre sider.
Vinneren av årets pris blir annonsert i Norlis avdeling i Universitetsgaten fredag 25. november 2011 klokken 13, samt selvfølgelig på våre sider.
Hvem kan stille?
Det er kun norskproduserte kokebøker som kan meldes på til konkurransen, det vil si at oversatte kokebøker ikke vil bli vurdert.
Apéritif har tidligere anmeldt en rekke kokebøker, både norske og internasjonale - les mer om disse her.
De enkelte bøkene vurderes blant annet etter følgende kriterier:
• Kreativitet
• Originalitet
• Språklig kvalitet
• Kvalitet på oppskriftene
• Design/bildekvalitet/trykk/papirvalg
• Brukervennlighet
• Blir man "sulten" av boken?
• Tilgjengelighet på råvarene som er brukt i oppskriftene
Juryen
Det er en meget sterk jury satt sammen fra flere matfaglige områder som skal vurdere de enkelte bøkene.
Juryen består av:
• Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif, Norges største nettsted om mat og drikke
• Kjersti Ørgersen Hartmann, seksjonsleder, Norli Bokhandel
• Knut Stene-Johansen, professor i litteratur og matskribent
• Sverre Sætre, stjernekonditor og vinner av fjorårets pris med Den store kakeboka
• Per Borglund, matbladredaktør og eier av Norges største kokeboksamling
Foto: Stockxpert, Gaute Gusrud
Forsiden akkurat nå