Carpaccio får ekstra karakter om den lages av indrefilet som har fått en kjapp tur innom grillen. Det gir en millimeter tykk stekeskorpe som gjør undere med denne luksuriøse retten.
Dagens rett
Foto: (chriss_ns)
Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.
18 April 2024 - 23:00
BBQ carpaccio
Fremgangsmåte
- Bland krydderet sammen i en bolle. Dekk indrefileten med et tynt lag krydderblanding, pakk den i plastfilm og legg den i kjøleskap over natten. Legg tallerkenene i kjøleskapet noen timer før carpaccioen skal serveres.
- Brun fileten raskt over sterk varme på grillen. Ta fileten vekk fra grillen og legg den på et skjærebrett. La fileten hvile i 15 minutter.
- Skjær indrefileten i meget tynne skiver. Dette kan være litt problematisk, men det går greit hvis du har en god og skarp kniv. Alternativet kan være å halvfryse fileten, skjær så i tynne skiver og evt deretter banke skivene flate med en kjøkkenhammer eller knivskaftet.
- Ta så tallerkenene ut av kjøleskapet og dekk hele tallerken-flaten med de tynne kjøttskivene.
- Hell på litt ekstra god virgin olivenolje. Press noen dråper sitronsaft og appelsinsaft over indrefiletskivene.
- Legg på noen skiver med høvlet parmesanost av god kvalitet eller finriv parmesanen med microplane-jern.
Lyst til å lage en annen rett med carpaccio så finner du mange her
Her er veldig mange grilloppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå