Rosenkål er på sitt beste om dagen, og rikelig tilgjengelig også på tilbud. Skal du fråtse i noe, så er det akkurat rosenkål. Men du kan også lage retten med annen type kål. For ekstra julete smak har vi byttet ut oliven med dadler. Men det kan du fint gjøre om på.
Dagens rett
Foto: (Malisa Nicolau)
Server kål fra ovnen med god topping som et kjøttfritt alternativ
Rosenkål og annen kål bugner i butikkhyllene. La dem spille hovedrollen på middagstallerkenen.
21 Desember 2023 - 00:00
Bakt kål med fetaost og oliven eller dadler
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader. Skyll og rens rosenkålen. Nykålen eller spisskålen deles i fire båter.
- Legg kål i en langpanne. Skjær hvitløken i to på tvers av feddene.
- Gni kålen med hvitløken før hvitløken også legges i langpannen.
- Drypp på litt olivenolje og krydre med salt og pepper.
- Bak kålen i 15-20 minutter. Kjenn med en spiss kniv om den er ferdig.
- Skrell løken og hakk fint.
- Hakk løpstikken (eller persillen) grovt.
- Ta ut steinene og hakk dadlene eller olivenene grovt.
- Skjær fetaosten i terninger.
- Fordel dette over kålen
- Bland alle ingrediensene til dressingen i en bolle.
- Drypp dressingen over kålformen.
Vi byr på mange andre kjøttfrie retter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 325.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå