Bagatelle mistet en stjerne

Bagatelle står bare oppført med en stjerne i den siste utgaven av Michelin-guiden. Hellstrøm fikk beskjed i går kveld.
Redaksjonen
11 Mars 2008 - 17:49

Hellstrøm er både skuffet og overrasket over at restauranten nå bare har en stjerne i den innflytelsesrike guiden.
 
Michelin-guiden regnes jo av de fleste som den beste oversikten over verdens topprestauranter.
 
Skuffet
I mange år har Bagatelle hatt to stjerner av tre mulige i guiden.
 
- Jeg er fryktelig skuffet og veldig overrasket. Vi har utviklet oss på alle nivå og vi har aldri vært bedre enn vi er nå. Derfor synes jeg det er ganske overraskende at de trekker oss, sier Hellstrøm til VG Nett.
 
Hellstrøm har ledet restauranten siden 1982 og har snarere siktet mot tre stjerner enn å være fornøyd med to.
 
Toppnivå
Hellstrøm er likevel ikke helt slått ut.
 
- I verste fall får vi mindre besøk som følge av dette. Men det er ingen grunn til å være skeptisk, vi er på toppnivå, sier Hellstrøm. 
 
- Vi må analysere hva som er feil. Det har noe med sammensetningen av manuelt arbeid og råvarer å gjøre, men jeg klandrer ingen. Jeg mener som sagt at vi aldri har vært bedre, sier han.
 
Ikke godt nok
Pressekontakt Carl Stenson i Michelin-guiden sier at maten på Oslo-restauranten ikke holder høy nok standard til å få to stjerner. Maten blir vurdert etter gjentatte besøk gjennom en sesong.
 
Hellstrøm innrømmer glatt at restauranten kan ha hatt en dårlig dag.
 
- Ja, det har vi alle. Ingen er perfekte. Men nå skal vi jobbe alt vi kan, og så er vi straks tilbake i posisjon igjen, sier han.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her