Gourmetrestauranten Bagatelle i Oslo åpner dørene igjen, et lite år etter at Eivind Hellstrøm stengte dørene i Bygdøy allé. Nå er Hellstrøm erstattet av daglig leder Per Blomqvist, mens hovedeier Christen Sveaas styrer i kulissene.
- Sveeas har alltid hatt i tankene at restauranten skulle åpne igjen, sier Blomqvist til E24.no.
Han har siden 2003 undervist i drikke-kunnskap ved Umeå Universitetet og solgte seg nylig ut av restauranten «Swedish Taste» i Gøteborg.
Blomqvist lover at dørene skal åpnes før jul, men først må nye hoder på plass. Rundt 20 personer skal ansettes, rundt halvparten skal jobbe i kjøkkenet i den nyoppussede restauranten.
Bagatelle mistet sine to Michelin-stjerner da den stengte i fjor. Blomqvist håper at restauranten etter hvert kan bli verdt en stjerne.
- Vårt kjøkken skal være franskinspirert og vi skal servere det beste av skandinaviske og ikke minst norske råvarer, fortsetter han.