Avviser påstander fra Ekjord AS om ulovlig bransjeatferd

I forbindelse med behandlingen av Ekjordsaken er det blitt fremsatt påstander fra selskapet om at det er vanlig praksis å selge alkoholholdig drikke uten nødvendig bilag og dokumentasjon. Dette er en påstand som Vin- og brennevinleverandørenes forening (V
Redaksjonen
24 Juni 2005 - 01:00

- Påstandene fra Ekjord er svært grove og har ingenting med virkeligheten å gjøre. At Ekjord prøve å forsvare egne brudd på regelverket med usakelige beskyldninger mot resten av bransjen ser vi på som svært graverende, sier Pål Atle Skjervengen Styreformann i VBF.
 
I forbindelse med behandlingen av Ekjords brudd på alkoholloven har det blitt fremmet påstander fra selskapet, om at det ikke er uvanlig i bransjen å selge alkoholholdig drikk uten noen form for dokumentasjon av salget. Påstandene ble gjengitt i pressemelding fra Arbeids - og sosialdepartementet (22.juni), hvor departementet ba Sosial - og helsedirektoratet om å undersøke opplysningene nærmere.
 
- VBF tar alle anklager mot næringen svært alvorlig, men er glad for at det ikke er avdekket graverende forhold blant våre medlemmer. Det sier seg selv at alle aktører som driver seriøs foretningsdrift også fører nødvendig dokumentasjon for salg av sine produkter. Vi oppfatter derfor påstandene fra Ekjord som et desperat angrep rettet mot seriøse konkurrenter og føler oss svært sikre på at direktoratet vil konkludere med at påstandene er totalt grunnløse, sier Skjervengen.
 
Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) har i dag hatt et møte med Arbeids - og sosialdepartementet og vil følge opp saken med Sosial - og helsedirektoratet over helgen.
 
- VBF har tatt initiativ til å bistå alle relevante myndigheter. Dette slik at denne saken kan avklares så fort som mulig og bransjen kan bli renvasket for denne type usakelige påstander, sier Pål Atle Skjevengen i Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF).
 
Ekjord as er ikke medlem i Vin - og brennevinleverandørenes forening (VBF).
 
Kilde: VBF

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her