Bransje

Aperitif nr. 3 – april-mai 2023 / Et magasin om mat og drikke bransjeutgaven

April og maiutgaven av Aperitif magasin 2023 for bransje

April og maiutgaven av Aperitif magasin 2023 for bransje

Andalusia, Marokko, cava som ikke er cava, Mugaritz møter Alchemist og barlegenden Matt Whiley på Re i Sydney er noe av det magasinet rommer.
02 Mai 2012 - 16:08

I 2023 byr vi på 8 utgaver av magasinet Apéritif fylt med lesestoff fra hele verden. Som abonnent på Apéritifs nyhetsbrev for bransjen er det digitale abonnementet inkludert.

Symfoni av smaker fra arabisk høykultur
Paco Morales byr med tostjerneren Noor på smaker med røtter tilbake til 1100-tallet og den høyt utviklede kulturen araberne tok med seg til Europa. 

Holder stø kurs i det frådende cavahavet
Til tross for uroen som har preget cavaverdenen de siste årene med utbryterne Corpinnat og Penedès Classic, satser Gramona ufortrødent videre på biodynamisk dyrking og lang modning på bunnfallet. 

Provoserer med teksturer og fortellinger
Andoni Luis Aduriz har i 25 år dyrket kulinariske eksperimenter på Mugaritz i Baskerland. Det har gjort ham kjent som en rebell på kjøkkenet. I dag bruker han denne erfaringen til å være mer abstrakt og poetisk. 

100 prosent gjenvunnet
Sydney-baren Re er en bar der alt som kan gjenvinnes, blir gjenvunnet. En bar som kjøper grønnsaker og frukt som ville blitt kastet. Bartendere og kokker gjenskaper oppfinnsomme cocktails og retter av råvarer som på den måten reddes. 

Renessanse for Frankrikes fremste vinområde
De gjenskaper Cahors’ renomme som en av Frankrikes to fremste vinområder ved å ta tilbake områdets beste jordsmonn som gir ikke bare rødvin, men også hvitvin som går utenpå det meste.

Varemerkebygging med skjær i sjøen
En ny spennende æra har begynt i Languedoc-Roussillon bæres av kompetente og bereiste vinprodusenter, med en felles energi og mål. Men veien er ikke uten utfordringer. 

Må hun dra til månen før Michelin kommer til Afrika?
Najat Kaanache er blitt kalt The Pilgrim Chef siden hun har jobbet så vel hos Alinea i Chicago, Noma i København, The French Laundry i Napa, Per Se i New York og El Bulli utenfor Girona. For noen år siden åpnet hun sin stjernerestaurant i Marokko – men uten michelinstjerne. 

Når skolematen smaker bedre enn det elevene får servert hjemme
Det er vinn-vinn når innvandrerkvinner får muligheten til å lage sin egen mat til skoleelever. Mamas Mat og Vegetar Expressen er forbilledlige prosjekter som bør bli permanente ordninger. 

Japansk-peruansk fusion sprer seg
På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over fusionkjøkkenet nikkei og setter opp filialer flere steder i verden. 

Her kan du lese hele utgaven av magasinet

NB Issuu har nye regler for innhold som kan "støte" (i vårt tilfelle alkohol), derfor blir du bedt om å registrere deg, det holder at du gjør dette en gang (når du lagrer innloggingen)

Her kan du lese tidligere utgaver av magasinet

Neste nummer av Apéritif kommer 13. juni 2023

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her