Åpner kjede av fiskebutikker

- Målet vårt er å reetablere den gode gamle fiskebutikken.
Redaksjonen
06 September 2010 - 16:53

Tidligere adm. direktør i Domstein Enghav, Svein Lyngnes, er i ferd med å rulle ut en egen kjede av fiskebutikker. Butikkene får navnet Sjøveien, og to er foreløpig på plass, skriver Handelsbladet FK.

- Målet vårt er å reetablere den gode gamle fiskebutikken som en sjømatbutikk, en faghandel på fisk, om du vil.

Det sier Svein Lyngnes. Ha har 37 års fartstid i næringsmiddelindustrien, blant annet som adm. direktør i Gilde Hed/Opp, konsernsjef i Prior og adm. direktør i Domstein Enghav. Han har jobbet med fiskebutikkonseptet i flere år, og de to første butikkene, i Buskerud-senteret i Krokstadelva og i Storo-senteret i Oslo åpnet i februar og august.

Lyngnes har store ambisjoner for Sjøveien, men vil ta seg god tid.

- Første steg er å åpne fire butikker i Oslo-området. Jeg ser for meg ytterligere to butikker til neste år. Så må vi evaluere underveis. Hvis dette viser seg å være levedyktig ser vi for oss en høyere etableringstakt der vi tar konseptet ut på franchise. Men den vurderingen vil skje først i siste halvdel av 2011, forteller Svein Lyngnes til Handelsbladet FK.

Han sier han helst vil være på eller i nærheten av kjøpesentere, hvor det er mye mennesker.
Butikkene henter det meste av vareutvalget fra Tromsø. Fisken sendes på ekspressbiler, som ikke skal ta mer enn 24 timer, slik at butikkene kan selge fisken så fersk som mulig.

- Vi snakker én til to dager fra den er i sjøen til den er i fiskedisken, sier Lyngnes, som foreløpig selv tar seg av distribusjonen mellom de to butikkene.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her