Åpner kjede av fiskebutikker

- Målet vårt er å reetablere den gode gamle fiskebutikken.
Redaksjonen
06 September 2010 - 17:53

Tidligere adm. direktør i Domstein Enghav, Svein Lyngnes, er i ferd med å rulle ut en egen kjede av fiskebutikker. Butikkene får navnet Sjøveien, og to er foreløpig på plass, skriver Handelsbladet FK.

- Målet vårt er å reetablere den gode gamle fiskebutikken som en sjømatbutikk, en faghandel på fisk, om du vil.

Det sier Svein Lyngnes. Ha har 37 års fartstid i næringsmiddelindustrien, blant annet som adm. direktør i Gilde Hed/Opp, konsernsjef i Prior og adm. direktør i Domstein Enghav. Han har jobbet med fiskebutikkonseptet i flere år, og de to første butikkene, i Buskerud-senteret i Krokstadelva og i Storo-senteret i Oslo åpnet i februar og august.

Lyngnes har store ambisjoner for Sjøveien, men vil ta seg god tid.

- Første steg er å åpne fire butikker i Oslo-området. Jeg ser for meg ytterligere to butikker til neste år. Så må vi evaluere underveis. Hvis dette viser seg å være levedyktig ser vi for oss en høyere etableringstakt der vi tar konseptet ut på franchise. Men den vurderingen vil skje først i siste halvdel av 2011, forteller Svein Lyngnes til Handelsbladet FK.

Han sier han helst vil være på eller i nærheten av kjøpesentere, hvor det er mye mennesker.
Butikkene henter det meste av vareutvalget fra Tromsø. Fisken sendes på ekspressbiler, som ikke skal ta mer enn 24 timer, slik at butikkene kan selge fisken så fersk som mulig.

- Vi snakker én til to dager fra den er i sjøen til den er i fiskedisken, sier Lyngnes, som foreløpig selv tar seg av distribusjonen mellom de to butikkene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her