- Kanskje er det slik at Rusmiddeldirektoratet nå vil instruere norske medier som Aftenposten og VG, eller for den saks skyld Dagbladet om hvordan redaksjonelle vinanmeldelser skal publiseres, hva de kan inneholde og hvordan de kan bygges opp? Kanskje kontorsjefen i direktoratet burde la det han planlegger å si passere hjernebarken før det uhemmet løper over tungen, sier en irritert Jan H. Amundsen, ansvarlig redaktør i Apéritifs nettugave. - Det er full pressefrihet i Norge, og hvordan vi setter opp våre vinanmeldelser akter vi ikke å rådføre oss med Rusmiddeldirektoratet om. Dessverre, fordi det gjelder offentlig myndighet, er uttalelsen bygd direktoratets oppfatning om at det behersker alt som omhandler alkohol i dette landet. Kanskje kontorsjefen burde rådføre seg med noen som kjenner til ordet pressefrihet, og kanskje burde noen fortelle ham at han tråkker grundig i baret, sier Amundsen som lover at Apéritifs Polliste fortsatt vil bli publisert på nettet fullstendig uavhengig av hva byråkratene måtte mene. - Kanskje norske journalister, som normalt stiller seg i første rekke for å forsvare ytringsfriheten, også burde reagere når byråkrater med minimale kunnskaper fritt får tumle i avisenes spalter og øve angrep på pressens frihet til selv å utforme sitt redaksjonelle stoff. Det er lov selv om det Apéritif skriver om er alkohol, sier han. 07.10.98
Apéritifs Polliste fortsetter, selvfølgelig
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Noen burgundprodusenter har virkelig lyktes med 2022-årgangen
Faiveley er en av dem som nailer den noe atypiske litt fete og søte burgundårgangen 2022. Det er noen av i alt 800 testede nyheter i juli.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Har du rester av hval, blir de til en saftig wrap
Hvalkjøtt er både lett å lage, raskt, sunt og kjempegodt. Og en perfekt ingrediens i en lettlaget rett som dette. Hvor du med stort hell kan bruke rester.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Pannestekt steinbit blir utrolig god med en saus basert på skalldyr og med hjemmelaget persilleolje
Har du ikke skalldyrkraft, kan du fint bruke fiskekraft. Denne sausen kan du dessuten servere til alle typer hvit fisk.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Det er ikke mer enn en stekt reke som skal til for å gjøre biffen ekstra interessant
Surf & Turf er et begrep man benytter om mat som består av både kjøtt og fisk. Som selvsagt kommer fra USA hvor det er hummer som brukes. En eller to tigerreker gjør også susen. Ikke minst er det mye rimeligere.
Les hele sakenNoen burgundprodusenter har virkelig lyktes med 2022-årgangen
Faiveley er en av dem som nailer den noe atypiske litt fete og søte burgundårgangen 2022. Det er noen av i alt 800 testede nyheter i juli.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Har du rester av hval, blir de til en saftig wrap
Hvalkjøtt er både lett å lage, raskt, sunt og kjempegodt. Og en perfekt ingrediens i en lettlaget rett som dette. Hvor du med stort hell kan bruke rester.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Bjørn Svensson gir seg fan ikke
Den kjente kokken Bjørn Svenssons femte restaurant åpner 14.august i Bygdøy Alle i Oslo og heter Fan som rett og slett er svensk for «faen - nå er han her igjen».
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Wine Spectator hyller nye norske vinkart: Best Award of Excellence 2024
I alt 18 norske spisesteder i 10 byer er tilgodesett med Best Award of Excellence i 2024-guiden til amerikanske Wine Spectator.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Det må mørt lammekjøtt til for en ekte shish kebab
En ekte kebab med biter av marinert lammekjøtt stekt på grill er en kulinarisk opplevelse når den får følge av en couscoussalat. En perfekt måte å starte helgen på.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Pannestekt steinbit blir utrolig god med en saus basert på skalldyr og med hjemmelaget persilleolje
Har du ikke skalldyrkraft, kan du fint bruke fiskekraft. Denne sausen kan du dessuten servere til alle typer hvit fisk.
Les hele saken