- Kanskje er det slik at Rusmiddeldirektoratet nå vil instruere norske medier som Aftenposten og VG, eller for den saks skyld Dagbladet om hvordan redaksjonelle vinanmeldelser skal publiseres, hva de kan inneholde og hvordan de kan bygges opp? Kanskje kontorsjefen i direktoratet burde la det han planlegger å si passere hjernebarken før det uhemmet løper over tungen, sier en irritert Jan H. Amundsen, ansvarlig redaktør i Apéritifs nettugave. - Det er full pressefrihet i Norge, og hvordan vi setter opp våre vinanmeldelser akter vi ikke å rådføre oss med Rusmiddeldirektoratet om. Dessverre, fordi det gjelder offentlig myndighet, er uttalelsen bygd direktoratets oppfatning om at det behersker alt som omhandler alkohol i dette landet. Kanskje kontorsjefen burde rådføre seg med noen som kjenner til ordet pressefrihet, og kanskje burde noen fortelle ham at han tråkker grundig i baret, sier Amundsen som lover at Apéritifs Polliste fortsatt vil bli publisert på nettet fullstendig uavhengig av hva byråkratene måtte mene. - Kanskje norske journalister, som normalt stiller seg i første rekke for å forsvare ytringsfriheten, også burde reagere når byråkrater med minimale kunnskaper fritt får tumle i avisenes spalter og øve angrep på pressens frihet til selv å utforme sitt redaksjonelle stoff. Det er lov selv om det Apéritif skriver om er alkohol, sier han. 07.10.98
Apéritifs Polliste fortsetter, selvfølgelig
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.
Les hele sakenEvents
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Francesco Marzola er Europas 7. beste
Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.
Les hele saken