Amundsen AS pluss V&S er sant

En sterk aktør etableres på det norske vin- og brennevinsmarkedet når det svenske selskapet Vin & Sprit AB går i felleskap med den norske importøren Amundsen AS. Firmaet beholder navnet Amundsen AS.
Redaksjonen
29 Oktober 2001 - 01:00

Amundsen representerer allerede i dag en del av sortiment til V&S i Norge, som importør for alle produktene fra den danske grenen av V&S, slik som Aalborg Akvavit, Gammel og Dansk Bitter Dram. Gjennom sammenslåingen kommer alle de produkter som V&S-konsernet selger på det norske markedet til å markedsføres og distribueres gjennom Amundsen. Det gjelder både V&S sine vinagenturer for Norge,og brennevinsprodukter som ABSOLUT, Aalborg Akvavit, Reimersholms og Lord Calvert, heter det i en pressemelding fra selskapet.
 
Både Amundsens nåværende administrerende direktør Cathrine Amundsen Dahl og styreformann Ivar Amundsen kommer til å fortsette i sine stillinger i det nye selskapet.
 
- Vi er svært glade for å kunne samle distribusjonen av våre produkter på det norske markedet i ett foretak som er veletablert og fremgangsrikt i Norge, sier Peter Lagerblad, VD (adm.dir.) og konsernsjef for V&S. Vi får nå et godt utgangspunkt for videre ekspansjon i Norge. Med dette har den siste brikken i puslespillet falt på plass, og vi har nå en sterk organisasjon i alle de nordiske landene.
 
- Fra Amundsen AS'' side er vi svært fornøyde med å ha etablert et partnerskap med en profesjonell og langsiktig bransjeaktør med sterk fokus på det nordiske markedet, sier Ivar Amundsen, styreformann i Amundsen AS og fortsetter.
 
- Vi har gjennom lang tid hatt et nært og fruktbart samarbeid med den danske grenen av V&S, De Danske Spritfabrikker, og er glade for nå å få et forpliktende partnerskap med hele V&S konsernet. Både for våre eksisterende og nye produkter, og for vårt team vil denne sammenslåingen gi et solid grunnlag for fremtidig vekst og forsterkning av posisjon og gjennomslagskraft i markedet. Dette vil også by på nye og spennende oppgaver som vi ser frem til å ta fatt på sier han.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her