9. oktober i Oslo - Enestående smaking av Islay-whiskyer

Sett av denne kvelden til en utrolig spennende smaking av ikke mindre enn syv forskjellige whiskyer fra Caol Ila - ledet av en ekte Keeper of the Quaich, Chris Maile.
Redaksjonen
18 September 2006 - 23:59

The Sound of Islay er den engelske oversettelsen av det Gaeliske Caol Ila (som uttales "kull eela"), og destilleriet som ligger bortgjemt i en liten beskyttet bukt i nærheten av Port Askaig har utsyn utover nettopp sundet som skiller øyene Islay og Jura.
 
Denne kvelden får vi smake ikke mindre enn syv forskjellige whiskyer fra Caol Ila, hvorav en er noe så uvanlig som en 8 Y.O. unpeated single malt.
 
Rå natur og Caol Ila
Øya Islay er viden kjent for å være et av de vakreste områdene i hele Skotland, og det er ikke mange som kan stille med den samme rå og utilslørte naturen som det du finner på østsiden av Islay.
 
Det var her Hector Hendersson etablerte Caol Ila i 1846, og destilleriet henter den dag i dag vann fra den krystallklare elven som renner fra oppkommet i Loch Nam Ban.
 
Gjennom den lange modningen tar whiskyen til seg de aromaene som er så typiske for Islay, med den friske sjøduften og den rike røyktonen. Den anerkjente whiskykritikeren Michael Jackson fremhever det bløte preget av oliven som en karakteristikk for dette husets whiskyer. Bli med og kjenn om du kan kjenne igjen de samme aromaene.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk) Smakingen er nå avholdt
 
Stor etterspørsel
Destilleriet er fremdeles et relativt nytt bekjentskap for mange whiskyentusiaster. Whiskyene til Caol Ila har vært sterkt etterspurt som en base for blended whiskyer opp gjennom tidene - og i 1974 utvidet de produksjonskapasiteten ved å øke fra to til seks store panner. De senere årene har vi heldigvis sett en rekke av Caol Ila sine utmerkede single malts bli introdusert, og denne kvelden skal vi få smake noen unike årganger og variasjoner.

Strongest there is
Tidligere i år lanserte Caol Ila en ny versjon av sin Cask Strength whisky, nå med hele 59,3 % alkohol. Stort sterkere enn det er det ikke mulig å få whisky her i Norge, og Caol Ila Cask Strength gikk også av med hedersbetegnelsen Best i test i Apéritif sin store test av single malt øywhiskyer i 2005.
 
Denne whiskyen er selvfølgelig en av whiskyene vi får smake denne kvelden. Les mer om Caol Ila Cask Strength på denne siden .
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk) Smakingen er nå avholdt
 
Keeper of the Quaich
Denne kvelden skal Chris Maile være vår guide til disse utsøkte whiskyene. Chris Maile er av skotsk herkomst og familien hans kommer fra Skye, som også er Talisker's vugge. Hans mange år i Norge har derimot finslepet norsken hans og foredraget vil bli holdt på norsk.

En medfødt interesse for whisky har ført til et engasjement som whiskykonsulent i Norge. Han har reist landet rundt med whiskysmakinger i mer enn seks år, og har gjennom mer enn 250 smakinger med ulike grupper, fra små whiskylag med fire medlemmer til Bergen filmfestival med 140 deltakere beriket både gane og luktesans hos mang en ivrig deltaker.
Chris er initiativtaker og organisator av Oslo Whisky Festival som i år avholdes den første helgen i november.

Tidligere i år mottok Chris Maile ærestittelen Keeper of the Quaich som tildeles personer som har viet sitt profesjonelle liv til skotsk whisky.

Vi får smake disse utsøkte whiskyene fra Caol Ila:
● Caol Ila New Made Spirits
(ikke tilgjengelig i Norge - ikke i salg)
● Caol Ila 4 Y.O. - fatprøve
(ikke tilgjengelig i Norge - ikke i salg)
Caol Ila 25 Y.O. Special Release Malt
(kun tilgjengelig på spesialutvalget til Vinmonopolet sine to utsalg Briskeby (Oslo), og Valkendorfsgate (Bergen) - pris 1200,-)
Caol Ila 8 Y.O. Unpeated
(kommer i salg på BU fra 1. november - ca pris 500,-)
 

è Meld deg på her NB: Smakingen er nå avholdt 

Dette kurset er nå fulltegnet, men du kan registrere deg på venteliste. Vi vil da kontakte deg straks vi kan tilby deg plass(er).

Tid: 9. oktober 2006, kl. 19.00 - 21:00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen,
Grev Wedels plass 2
0152 Oslo
 

Ring Apéritif på 93 06 98 73 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 091006. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 04.10.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her