Drikke
9. januar - Amaronesmaking med Tedeschi

9. januar - Amaronesmaking med Tedeschi

Bli med og smak 13 enestående viner, hvorav hele fem amaroner, sammen med selveste Ricardo Tedeschi.
Redaksjonen
01 November 2011 - 01:02

Vi nordmenn elsker italienske viner og på kalde vinterkvelder er det ingenting som kan måle seg med en kraftfull og varmende amarone. 

Mandag 9. januar får vi storfint besøk av Ricardo Tedeschi og smaker hele 13 fantastiske viner, hvorav hele fem elegante amaroner, fra det tradisjonsrike vinhuset Tedeschi.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

13 enestående viner og flere årganger amarone

Amarone har en spesiell plass i manges hjerter, og denne kvelden får du selv smake hvordan denne klassiske vinen utvikler seg ved lagring i det vi smaker hele fire årganger Amarone Classico, helt tilbake til 1995.

I tillegg får du smake husets toppvin, Capitel Monte Olmi Amarone 2006 og den søte Capitel Monte Fontana Recioto della Valpolicella Classico 2005.

Men Veneto har så mye mer å by på av vin enn bare amaroner, og Ricardo Tedeschi har plukket ut en rekke herlige viner til smakingen slik at du får oppleve bredden av Venetos vinmaking.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

Eier og vinmaker

Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn Ricardo Tedeschi, som sammen med sin far er vinmaker og eier av vinhuset.

Han vil gi deg en grundig innføring i Venetos fabelaktige viner og spesialiteter, samt lede oss igjennom en smaking av kveldens herlige viner.
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Masi">Les mer om Tedeschi her
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag. 

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Tedeschi Soave Classico 2010 (59598)

• Tedeschi Valpolicella Fabriseria 2008, kr 199,- (lanseres i mars 2012)

• Tedeschi Amarone Classico 1999, ca pris kr 450,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Tedeschi Amarone Classico 1998, ca pris kr 450,- (ikke tilgjengelig i Norge)

• Tedeschi Amarone Classico 1995, ca pris kr 500,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
 
Meld deg på her (klikk)

Kurset er nå avholdt. Se hvilke andre kurs du kan delta på i vår kursoversikt som du finner på denne siden: http://www.aperitif.no/vin-og-matkurs

Tid: Mandag 9. januar 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
 Avbestillingsfrist: 01.01.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Kvalitet siden 1630

Familien Tedeschi har gjennom mer enn 470 år hatt en brennende lidenskap for vinmakingen og vært en innflytelsesrik familie i den italienske historien. I dag ledes huset av Renzo Tedeschi og hans sønn, Ricardo.

Renzo er en upretensiøs vinmaker, som respekterer naturens lover, lyset, solen, månens ny og ne, jordsmonnets særegenhet, og reglene for vinlaging.

Familien kjøpte sin aller første vinmark så lagt tilbake som i 1630 og kontrollerer i dag nærmere 70 hektar vinmarker, hvorav samtlige befinner seg i den høyereliggende Classico-området.

Tedeschi-familien jobber tradisjonelt og i pakt med naturen. Vinene deres skiller seg noe fra mainstream ved at de blant annet tilstreber en noe friskere stil enn mange av de andre amaroneprodusentene, noe som også gjør vinene deres svært lagringsdyktige.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

Amarones fødested

Veneto er et unikt vinområde på mange måter. Landskapet mellom Gardasjøen og Monte Lessini er både slående vakkert og som skapt for produksjon av kvalitetsvin.

Men det er ikke bare geografien som gjør vinene herfra så enestående. Menneskene som bor her har produsert vin siden antikken. Det har resultert i et mylder av lokale druesorter og mange særpregede teknikker.

Corvina, corvinone, rondinella og molinara er de flotte navnene på de vanligste blå druesortene som inngår i de røde vinene, blant annet distriktets aller mest særpregede vin, den sagnomsuste amaronen.

Teknikken med å tørke druene før de presses og gjæres til vin er for så vidt ikke unikt for Valpolicella, det har blitt gjort i uminnelige tider i hele det sørlige Europa. Det som gjør amaronen til en sjelden fugl er at vinen gjæres tørr. Resultatet er en kraftig, rik og annerledes vin som stadig får nye venner.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her