I mer enn 250 år har huset Borgogno tatt vare på vinkunstens noble tradisjoner i Barolo, og regnes som ett av de mest klassiske eksemplene på hvordan en barolo skal smake.
Mandag 7. mai har du muligheten til selv å bli kjent med denne tradisjonsrike produsenten i det vi får besøk av selveste eier og vinmaker Andrea Farinetti.
Sammen med Farinetti smaker vi 7 enestående viner denne kvelden, hvorav ikke mindre enn fire forskjellige årganger av deres toppvin Barolo Classico Riserva.
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
7 unike viner og flere årganger baroloer
Vinene fra Barolo er høyt elsket av oss nordmenn og denne kvelden får du selv smake hvordan denne legendariske vinen varierer fra årgang til årgang og utvikler seg ved lagring.
Vi skal nemlig smake hele fire årganger av husets toppvin Barolo Classico Riserva - 2004, 1997, 1996 og 1995!
I tillegg får du smake borgognos elegante barbera og dolcetto, samt dere sjeldne og særegne Barolo Chinato.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Superstjerne og vinmaker
Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn Andrea Farinetti, et av de unge, fremadstormende supertalentene innen italienske vinmakerkunst og medlem av familien som eier huset Borgogno.
Han vil gi deg en grundig innføring i Piemontes fabelaktige viner og spesialiteter, samt lede oss igjennom en smaking av kveldens herlige viner.
Foredraget blir holdt på engelsk.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Borgogno">Les mer om Borgogno her
Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.
Denne kvelden får du smake følgende viner:
• Borgogno Barolo Chinato, ca pris kr 400,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• (klikk)
Klassisk Barolo i mer enn 250 år
Borgogno er en av de aller eldste vinprodusentene i Barolo og kunne i fjor feire sitt 250-årsjubileum. Hundre år etter oppstarten, i 1861, sto husets barolo på menyen da Italias samling ble markert med en offisiell lunsj.
Men Borgogno er ikke bare en tradisjonsrik produsent, de er også av den tradisjonelle skolen. Her tillates ingen nymotens påfunn som roterende gjæringtanker eller små fat av fransk eik.
Kun 10.000 liters velbrukte slavonske fat som pusses opp hvert åttende år, evner å få frem nebbiolos parfymerte karakter, heter det der i gården. Og det er nettopp dette som gjør Borgognos viner så tiltalende.
Borgogno er med sine 20 hektar vinmarker en liten produsent. Totalt er produksjonen i overkant av 100.000 flasker, over halvparten av dem bærer baroloetikett.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Lagringsdyktig
Borgognos baroloer er kjent for sin utrolige lagringsevne. Etter femti år er vinene fortsatt sprell levende, og vinene fra de aller største årgangene holder formen enda lenger.
Heldigvis legger Borgogno til side flasker hvert eneste år. Disse flaskene oppbevares etter alle kunstens regler og lanseres på et senere tidspunkt.
Det er noen av disse vinene vi får smake denne kvelden.
I 2008 ble Borgogno kjøpt av familien Farinetti og det er Andrea Farinetti som sammen med Beppe Caviola står for selve vinifiseringen i dag.
Familien Farinetti har gjennomført en nødvendig restaurering av bygningsmassen, åpnet en butikk sentralt i landsbyen Barolo og lagt til rette for kjellerbesøk.
Ellers har de heldigvis ingen planer om noen revolusjon, Borgogno står for tradisjon og det vil de gjøre også i fremtiden.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her