Drikke
7. mai i Oslo – Stor smaking av klassisk Barolo

7. mai i Oslo – Stor smaking av klassisk Barolo

Gå ikke glipp av en unik smaking av flere årganger av elegante baroloer fra ett av Barolos eldste vinhus.
Redaksjonen
25 April 2012 - 13:58

I mer enn 250 år har huset Borgogno tatt vare på vinkunstens noble tradisjoner i Barolo, og regnes som ett av de mest klassiske eksemplene på hvordan en barolo skal smake.  

Mandag 7. mai har du muligheten til selv å bli kjent med denne tradisjonsrike produsenten i det vi får besøk av selveste eier og vinmaker Andrea Farinetti.

Sammen med Farinetti smaker vi 7 enestående viner denne kvelden, hvorav ikke mindre enn fire forskjellige årganger av deres toppvin Barolo Classico Riserva.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

7 unike viner og flere årganger baroloer

Vinene fra Barolo er høyt elsket av oss nordmenn og denne kvelden får du selv smake hvordan denne legendariske vinen varierer fra årgang til årgang og utvikler seg ved lagring.

Vi skal nemlig smake hele fire årganger av husets toppvin Barolo Classico Riserva - 2004, 1997, 1996 og 1995!

I tillegg får du smake borgognos elegante barbera og dolcetto, samt dere sjeldne og særegne Barolo Chinato.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Superstjerne og vinmaker

Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn Andrea Farinetti, et av de unge, fremadstormende supertalentene innen italienske vinmakerkunst og medlem av familien som eier huset Borgogno.

Han vil gi deg en grundig innføring i Piemontes fabelaktige viner og spesialiteter, samt lede oss igjennom en smaking av kveldens herlige viner.

 Foredraget blir holdt på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Borgogno">Les mer om Borgogno her

Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

• Borgogno Barolo Chinato, ca pris kr 400,- (ikke tilgjengelig i Norge)

(klikk)

Tid: Mandag 7. mai 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 01.05.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Klassisk Barolo i mer enn 250 år

Borgogno er en av de aller eldste vinprodusentene i Barolo og kunne i fjor feire sitt 250-årsjubileum. Hundre år etter oppstarten, i 1861, sto husets barolo på menyen da Italias samling ble markert med en offisiell lunsj.

Men Borgogno er ikke bare en tradisjonsrik produsent, de er også av den tradisjonelle skolen. Her tillates ingen nymotens påfunn som roterende gjæringtanker eller små fat av fransk eik.

Kun 10.000 liters velbrukte slavonske fat som pusses opp hvert åttende år, evner å få frem nebbiolos parfymerte karakter, heter det der i gården. Og det er nettopp dette som gjør Borgognos viner så tiltalende.

Borgogno er med sine 20 hektar vinmarker en liten produsent. Totalt er produksjonen i overkant av 100.000 flasker, over halvparten av dem bærer baroloetikett.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Lagringsdyktig

Borgognos baroloer er kjent for sin utrolige lagringsevne. Etter femti år er vinene fortsatt sprell levende, og vinene fra de aller største årgangene holder formen enda lenger.

Heldigvis legger Borgogno til side flasker hvert eneste år. Disse flaskene oppbevares etter alle kunstens regler og lanseres på et senere tidspunkt.

Det er noen av disse vinene vi får smake denne kvelden.

I 2008 ble Borgogno kjøpt av familien Farinetti og det er Andrea Farinetti som sammen med Beppe Caviola står for selve vinifiseringen i dag.

Familien Farinetti har gjennomført en nødvendig restaurering av bygningsmassen, åpnet en butikk sentralt i landsbyen Barolo og lagt til rette for kjellerbesøk.

Ellers har de heldigvis ingen planer om noen revolusjon, Borgogno står for tradisjon og det vil de gjøre også i fremtiden.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her