6. juni 2011 i Oslo - Enestående Sancerre-smaking

Bli med og møt 10. generasjon fra et av Sancerres mest berømte vinhus og smak 13 elegante viner, deriblant fire årganger av en av områdets beste viner, samt verdens beste sauvignon blanc.
Redaksjonen
19 Mai 2011 - 13:28

Loiredalen kan skilte med noen av Frankrikes mest berømte vinmarker, og de mest renommérte er Sancerre og Pouilly Fumé.
 
Denne kvelden vil du ikke bare lære mer om disse klassiske områdene, men du får også et innblikk i et av de nye spennende vinlandene, New Zealand.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
13 fordømt gode og premierte viner
Det er ingen ringere enn 10. generasjon av det familiedrevne huset, Arnaud Bourgeois, som selv kommer til Oslo for å holde kurset denne kvelden.
 
Han vil lære oss mer om vinområdene Sancerre, Pouilly Fumé og Marlborough (New Zealand) sine særtrekk, samt familiens vinfilosofi og spennende historie, samt lede oss gjennom en smaking av hele 13 toppviner.
Du får blant annet smake elegante rødviner fra både Sancerre og New Zealand, samt ikke mindre enn fire årganger av deres topp-Sancerre.
 
Denne vinen kommer fra de best beliggende vinmarkene i Sancerre, som på grunn av sin vanskelige beliggenhet med stupbratte sider og påfølgende harde arbeid for vinbøndene fått tilnavnet le Mont Damné (det forbannede fjell).
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Bourgeois">Les mer om Domaine Henri Bourgeois her
 
Smak en av verdens beste sauvignon blanc'er
Nylig gikk den andre Concours Mondial du Sauvignon av stabelen i Bordeaux, hvor 480 forskjellige viner laget på sauvignon blanc-druen kjempet om heder og verdighet.
 
I klassen ueiket sauvignon over € 10 var det Bourgeois sin Clos Henri Sauvignon Blanc fra New Zealand som gikk av med seieren og fikk betegnelsen Special Trophy.
 
Du får selvfølgelig smake denne vinen i løpet av kurset.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Ta med deg gode venner på denne unike smakingen - meld deg på i dag.
 
Denne kvelden får du smake følgende viner:
 
• Petit Clos Pinot Noir 2009, ca pris kr 160,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Bourgeois Sancerre Rouge "Les Baronnes" 2008, ca pris kr 195,- (ikke tilgjengelig i Norge)

• Le MD de Bourgeois Sancerre 2008, ca pris kr 199,90 (ikke lansert i Norge)
• Le MD de Bourgeois Sancerre 2007, ca pris kr 199,90 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Le MD de Bourgeois Sancerre 2006, ca pris kr 199,90 (ikke tilgjengelig i Norge)

è Meld deg på her (klikk)
Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: Mandag 6. juni 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 29.05.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

350 års ekspertise
Gjennom 10 generasjoner har Bourgeois-familien vært vinbønder i den lille landsbyen Chavignol i Sancerre, men det var først på 1950-tallet at Henri Bourgeois tok en modig valg og satset mer og mer på det å være rene vinbønder.
 
Litt etter litt ble vinmarkene med den beste soleksponeringen i de stupbratte sidene av le Mont Damné plantet, og helt fra de første dagene har familien hatt et urokkelig fokus på å kontant forbedre vinene sine slik at de fikk kvalitetsviner som gjenspeilet jordsmonnets egenart.
 
I dag har familien 71 hektar vinmarker i både Sancerre og Pouilly-Fumé, med et svært forskjellig jordsmonn som gjenspeiler områdets store variasjon.
 
Denne variasjonen har familien hele tiden fremhevetgjennom vinene sine i det druene fra hver enkelt parsell vinifiseres for seg.
I dag lager familien ni forskjellige viner fra Sancerre og to fra Pouilly-Fumé, deriblant en rød og en rosé laget på pinot noir.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Tradisjonell og nytenkende
I dag er det Henris barn og barnebarn, Jean-Marie, Jean-Christophe, Lionel  Arnaud Bourgeois, som sørger for å føre familiens tradisjoner videre.
 
Vinhuset er ikke redd for å blande ny teknologi med tradisjonell vinifiskasjon og fatbruk. En annen nyvinning for familien var deres ekspansjon til et av vinverdens nyeste land, New Zealand.
 
Etter en reise dit, falt familien for området og kjøpte i 2001 en eiendom i Marlborough hvor de plantet de samme druene som de kjente gjennom 11 generasjoner, Sauvignon Blanc og Pinot Noir.
 
Den første årgangen fra Clos Henri, som vingården heter, var klar i 2003, og denne kvelden får du smake flere viner fra dette spennende området.  
 
 
Foto: Henri Bourgeois

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her