Drikke
6. februar i Oslo - Smak viner fra et norsk Piemonte-eventyr

6. februar i Oslo - Smak viner fra et norsk Piemonte-eventyr

Opplev et ekte norsk Piemonte-eventyr og smak på noe av det beste området har å by på i det vi smaker 8 elegante viner og grappa.
Redaksjonen
18 Januar 2012 - 17:50

Helt nord i Italia, nærmere bestemt i Piemonte, finner vi noen av verdens mest ettertraktede vinområder, slik som Barbaresco og Barolo.

Vi nordmenn elsker Italia og mange har søkt lykken i det fascinerende landet.

Denne kvelden får du ta del i et vaskekte norskt vineventyr i det vi får besøk fra Eli Anne og Frode Refstad som har bygd opp sin egen vingård, Tenuta il Sogno, i nettopp Piemonte.

Gjennom kvelden får du smake 8 fantastiske viner samt en grappa samtidig som du lærer mer om dette verdensberømte området.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

Barbera i flere årganger

I år er det 10 år siden Eli Anne og Frode Refstad realiserte en livslang drøm, og tok over en liten vingård i San Marzano Oliveto i Barbera d'Asti med historie tilbake til 1700-tallet.

I vinmarkene Bricco Soria på litt over to hektar perfekte sørvendte skråninger, dyrker de "Asti’s sorte gull" - den sjarmerende og karakterrike barberadruen. I tillegg dyrkes det noen hundre planter med den lokale druen fresia, nebbiolo og noe syrah.

Helt siden den spede begynnelse i 2002 har Tenuta il Sogno blitt drevet økologisk, og fra 2005 ble driften helt biodynamisk. 

 Denne kvelden får du selv møte de to norske vinmakerne, som gir deg en god introduksjon til området og dets viner.

Du blir servert hele 8 viner, hvorav ikke mindre enn fire årganger av deres toppvin Bricco Soria, en ekstrembarbera laget etter amarone-prinsippet, samt deres uhyre sjeldne grappa.

Foredraget blir holdt på norsk.
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen - meld deg på i dag.
 

Denne kvelden får du smake følgende viner:
 
• Tenuta il Sogno Nebbio 2008 (90891), kr 215,00 (90891 - bestillingsutvalg)

• Tenuta il Sogno Barbera d'Asti Superiore Bricco Soria 2007, kr 269,00 (lanseres i Norge i 2012)

• Tenuta il Sogno Barbera d'Asti Superiore Bricco Soria 2005, kr 269,00 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Tenuta il Sogno Barbera d'Asti Superiore Bricco Soria 2004, ca kr 300,00 (ikke tilgjengelig i Norge)

• Tenuta il Sogno Due Brenton 2008 (53332), kr 245,00 (53332 - bestillingsutvalg)
• Tenuta il Sogno Aegis 2006 (52096), kr 249,00 (52096 - bestillingsutvalg)

• Tenuta il Sogno Grappa di Barbera, kr 399,00 (ikke tilgjengelig i Norge)
 
 
Vi tar forbehold om endringer i de oppsatte vinene.
 
 

(klikk)

Tid: Mandag 6. februar 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 29.01.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. november

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent

Hold av den 14. november. En av "50 World Most Admired Wine Brands" kommer til Norge har med seg 8 spennende viner til deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her