Med 6000 års historie for vinmaking bak seg, er Libanon et av de mest spennende områdene for vinproduksjon vi har i dag.
Denne kvelden får du oppleve ti viner i verdensklasse fra landets desidert mest kjente vingård, Chateau Musar.
Bli med på en unik smaking av flere årganger av en av verdens mest legendariske viner. Påmeldingslenken finner du nedenfor
Høytliggende eleganse
Vingårdene til Chateau Musar har sin beliggenhet i over 1000 meters høyde i Bekaa-dalen, hvor de blir beskyttet for naturens herjinger av fjellene som går parallelt med kysten.
Deres 180 hektar med vinranker produserer ikke mer enn 35 hl/ha, men druene har tilnærmet perfekte vekstvilkår fordi Bekaa er så å si sykdomsfri og har nesten aldri frost. Dette sammen med en middeltemperatur på 25 grader celsius og mye regn om vinteren, bidrar til Chateau Musars elegante viner.
En vinmagiker
I dag er det Serge Hochar som driver familiebedriften videre, og han har fått stor anerkjennelse innen vinverdenen, og ble i 1984 Decanters aller første "Wine Man of the Year". Superlativene rundt det Serge har gjort for Chateau Musar har vært mange. Noen kaller ham endog en magiker, men selv svarer han at alt han gjør er å gjennom sine viner uttrykke det naturen selv ønsker.
Huset ble blant annet invitert til deltakelse på "Dîner des 30", som ble organisert av Champagne Louis Roederer - som en anerkjennelse av de 30 beste vinene i verden.
10 viner i verdensklasse Denne kvelden er det Jane Sowter som kommer til Oslo for å lære deg mer om Libanon som vinland, libanesisk vinmaking, og forskjellen mellom stilene til de forskjellige husene. Foredraget blir holdt på engelsk.
Her får du smake to årganger av såvel deres hvitvin, som deres standard cuvée, samt deres sjeldne rosé.
Du får også oppleve en verdenspremiere, i det vi smaker én vin som ikke er lansert i noe marked ennå.
Avslutningsvis får du smake hele fire årganger av deres flaggskip, deriblant de berømte årgangene 1993 og 1978!
Unn deg selv en helt unik vinopplevelse - meld deg på i dag.
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
• Ch. Musar Rosé 2006 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 260,-)
• Hochar Père Et Fils 2001 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 200,-)
• Verdensnyhet, ny rødvin fra Musar (lanseres i 2009, ca pris kr 170,-)
• Ch. Musar Blanc 2002 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 260,-)
• Ch. Musar 1978 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 1 200,-)
Arrangementet er nå avholdt
Tid: 5. november 2008 kl. 18.00 - 20.00 Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.
Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 27.10.08 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til
kurs@aperitif.no Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS
- klikk her.
| Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet. |