30. oktober i Oslo - Adelig Barbaresco-smaking i Oslo

Bli med på en uforglemmelig opplevelse når Greve Alberto di Grésy presenterer sine prisbelønte viner fra Piemonte.
Redaksjonen
16 Oktober 2006 - 23:40

Piemonte er et av Italias fremste vinområder, ikke minst med sine klassiske baroloer og barbarescoer. Den kanskje fremste av alle produsentene i Piemonte, Marchesi di Grésy, kommer nå til Norge.

Deres legendariske barbarescoer har høstet lovord så vel nasjonalt som internasjonalt, og denne kvelden kan du møte selveste Greve Alberto di Grésy i det han presenterer en rekke av sine fabelaktige viner.

Husets viner ble nylig omtalt i vår nyeste seksjon, Godbiter i pollisten - se artikkelen her (klikk).

è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk) Arrangementet er nå avholdt.

Nytenkende og tradisjonell
Alberto di Grésy ble født i Milano 1. juni 1952, men tilbrakte de fleste weekender og sommerferier i Villa Giulia, jakthytten fra 1900 tallet som ble bygget av hans bestefar. Den har beliggenhet på åsen Monte Aribaldo i hjertet av regionen Piemonte.

Han konkluderte tidlig med at han ikke ville selge druene fra sine vinmarker videre til de beste vinprodusentene i området, som var tradisjon i Langhe.
 
I 1973 begynte Alberto di Grésy å lage sin egen vin, med mål om å overføre så mye som mulig av karakter og personlighet fra vinmarkene og jordsmonnet over til flaske.

Unik beliggenhet
Vinhuset besitter tre eiendommer beliggende i Langhe og Monferrato i regionen Piemonte. Vinmarken Martinenga som ligger i Langhe nær byen Alba, dyrker hovedsaklig druen Nebbiolo for produksjon av barbaresco, men også noe barbera og cabernet sauvignon.
 
I nærheten av kommunen Treiso d'Alba ligger eiendommen Monte Aribaldo hvor det dyrkes dolcetto, chardonnay og sauvignon. I Monferrato, i kommunen Cassine, ligger eiendommen La Serra som kun produserer moscato d`Asti.

Det er ikke minst på grunn av sine enkeltparsellsviner Camp Gros og Guin at Marchesi di Grésy har fått sitt legendariske renommé - viner fra begge disse områdene får vi selvsagt smake denne kvelden.

Les mer om deres FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="vinmarker">fabelaktige vinmarker her (klikk)

è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk) Arrangementet er nå avholdt.

Ikke bare rødvin
I 1982 begynte Marchesi di Grésy å lage spesielle tapninger av grappa laget på nebbiolo, moscato og dolcettodruene. Denne utsøkte grappaen blir fremstilt i det nye destilleriet Bricco Albano i Barbaresco, som fremstille brennevinet ved å bruke relativt lave temperaturer og produsere små kvanta. Dette gjør det mulig for produsentene å lage sine egne tapninger helt ned til de enkelte vinmarkene.
 

Dette er vinene vi får smake denne kvelden:
• Marchesi di Gresy Barbaresco Martinenga 1998 - ikke tilgjengelig i Norge (ca pris 450,-)
• Marchesi di Gresy Barbaresco Martinenga 1996 - ikke tilgjengelig i Norge (ca pris 450,-)

Pass på å ikke gå glipp av denne smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt.

Kurset er nå fulltegnet, men ved å fylle ut påmeldingsskjemaet du finner i lenken over vil du bli satt på venteliste. Vi vil da kontakte deg så snart det åpner seg plass(er).

Tid: 30. oktober 2006 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 545 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Kurset varer til ca. kl. 20:00

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 301006. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 26.10.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Marchesi di Grésy sine fabelaktige eiendommer.

Martinega
Denne vinmarken var berømt allerede I romersk tid da eiendommen var kjent som "Villa Martis". Den 11 hektar storevinmarken med utelukkende Nebbiolodruer, er i dag regnet for å være en av de aller beste vinmarkene for produksjon av druer til de legendariske barbarescovinene.
 
Vinmarkene har en ideell eksponering, og med en spesiell sammensetning av jorden (blåleire) blir resultatet en drue som har et raffinement, fruktighet og finesse som er uovertruffent. Vinporduksjonen skjer ved den lokale vingården som er utstyrt med det siste innen vinifikasjon.

Monte Aribaldo
Eiendommen ligger ikke lenger enn to kilometer unna Martinega, på høyden Monte Aribaldo i kommunen Treiso d'Alba. Fra toppen kan du se den gamle jakthytten til familien Villa Guilia Grésy, og du har en fabelaktig utsikt utover hele Piedmonte.
 
Vingården strekker seg langs åsryggen og er en blanding av kalkholdig- og vulkansk jord med en gjennomsnittelig høyde på 360 meter over havet.

La Serra
Denne eiendommen er dedikert til produksjonen av Moscato d'Asti d.o.c.g., og befinner seg i kommunen Cassine, mellom Ricaldoine og Alice Bel Colle. Vinmarkene dekker skråningen fra åsryggen og ned mot veien i dalbunnen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her