30. november i Oslo - Smak Riojas beste viner

Bli med på en smakfull kveld der du får lære mer om et av Spanias beste vinområder og får smake flere årganger av noen av Riojas aller beste viner.
Redaksjonen
26 November 2009 - 10:30

Rioja - bare navnet får det til å bruse hett i årene på de fleste av oss!
 
Bli med i det du får lære mer om et av Spanias aller beste vinområder, og smaker noen av Riojas mest meritterte viner i flere årganger.
 
Gå ikke glipp av denne toppsmakingen av 11 elegante viner
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Nyskapende i Rioja
I 1974 så et nytt vinhus dagens lys i Rioja Alta.
 
Grunnleggerne ønsket at huset skulle symbolisere de tre fylkene som tilsammen danner Rioja, nemlig Logroño, Alava og Navarra, og Bodegas LAN var født.
 
Det skulle snart vise seg at huset skulle bli et av Riojas mest dynamiske vinhus, og deres viner har fått stor anerkjennelse og gode anmeldelser samt vunnet en rekke medaljer i internasjonale konkurranser.
 
Bodegaens rennommé begynte for alvor etter at Javier Echarri begynte her i 1992. Echarri moderniserte hele vinhuset og gav et nytt fokus på hva som skulle til for å lage de aller beste viner, nemlig druer av en enestående kvalitet.
 
Bodegas LAN baserer seg som de aller fleste bodegaene i Rioja på innkjøpte druer, og ved å tilby en høyere kilopris for druene enn noen andre kunne LAN velge og vrake i de aller beste druene fra hver innhøsting, noe som også gir seg utslag i deres viner.
 
Egne vinmarker til toppviner
Bodegas LAN har helt siden oppstarten eid den 72 ha store vinmarken Viña Lanciano som ligger ved bredden av Ebro.
 
Det er fra de 30 - 60 år gamle vinstokkene at druene til toppvinen som bærer vinmarkens navn hentes, mens det er en annen enkeltvinmark, El Rincon, som gir materialet til deres to legendariske viner LAN Edicion Limitada og Culmen Reserva.
 
I tillegg til sitt fokus på Rioja, har Bodegas LAN sin egen bodega i Spanias mest spennende område for hvite viner, Rias Baixas i Galicia.
 
Det var her Santiago Ruiz startet vinproduksjon i 1860-årene, og hans utrettelige arbeid var med på å gi området sin klassifisering som DO Rias Baixas.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Smak 11 viner i flere årganger
Denne kvelden får vi besøk av Trinidad Villegas som vil lære deg mer om to av Spanias aller beste vinområder, Rioja og Rias Baixas.
 
Du vil selv få smake ikke mindre enn 11 viner i løpet av kurset, deriblant to årganger av deres LAN Gran Reserva og LAN Edicion Limitada, mens vi avslutter med hele tre årganger av deres legendariske Culmen Reserva der vi er blant de aller første til å smake 2005 årgangen som ikke er lansert ennå.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• LAN Reserva 2004, kr 190.- (spesialbestilling)
• LAN Gran Reserva 2003, ca pris kr 199.90 (31881 - bestillingsutvalg)
• Viña Lanciano Reserva 2004, kr 310.- (spesialbestilling)
• LAN Edicion Limitada 2005, kr 399.- (spesialbestilling)
• LAN Edicion Limitada 2006, kr 399.- (spesialbestilling)
• Culmen Reserva 2004, ca pris kr 550.- (42615 - bestillingsutvalg)
• Culmen Reserva 2005, ca pris kr 550.- (42615 - bestillingsutvalg)
 
è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 30. november 2009 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 23.11.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Bodegas LAN, collage Apéritif

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her