30. november i Oslo - Smak Riojas beste viner

Bli med på en smakfull kveld der du får lære mer om et av Spanias beste vinområder og får smake flere årganger av noen av Riojas aller beste viner.
Redaksjonen
26 November 2009 - 11:30

Rioja - bare navnet får det til å bruse hett i årene på de fleste av oss!
 
Bli med i det du får lære mer om et av Spanias aller beste vinområder, og smaker noen av Riojas mest meritterte viner i flere årganger.
 
Gå ikke glipp av denne toppsmakingen av 11 elegante viner
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Nyskapende i Rioja
I 1974 så et nytt vinhus dagens lys i Rioja Alta.
 
Grunnleggerne ønsket at huset skulle symbolisere de tre fylkene som tilsammen danner Rioja, nemlig Logroño, Alava og Navarra, og Bodegas LAN var født.
 
Det skulle snart vise seg at huset skulle bli et av Riojas mest dynamiske vinhus, og deres viner har fått stor anerkjennelse og gode anmeldelser samt vunnet en rekke medaljer i internasjonale konkurranser.
 
Bodegaens rennommé begynte for alvor etter at Javier Echarri begynte her i 1992. Echarri moderniserte hele vinhuset og gav et nytt fokus på hva som skulle til for å lage de aller beste viner, nemlig druer av en enestående kvalitet.
 
Bodegas LAN baserer seg som de aller fleste bodegaene i Rioja på innkjøpte druer, og ved å tilby en høyere kilopris for druene enn noen andre kunne LAN velge og vrake i de aller beste druene fra hver innhøsting, noe som også gir seg utslag i deres viner.
 
Egne vinmarker til toppviner
Bodegas LAN har helt siden oppstarten eid den 72 ha store vinmarken Viña Lanciano som ligger ved bredden av Ebro.
 
Det er fra de 30 - 60 år gamle vinstokkene at druene til toppvinen som bærer vinmarkens navn hentes, mens det er en annen enkeltvinmark, El Rincon, som gir materialet til deres to legendariske viner LAN Edicion Limitada og Culmen Reserva.
 
I tillegg til sitt fokus på Rioja, har Bodegas LAN sin egen bodega i Spanias mest spennende område for hvite viner, Rias Baixas i Galicia.
 
Det var her Santiago Ruiz startet vinproduksjon i 1860-årene, og hans utrettelige arbeid var med på å gi området sin klassifisering som DO Rias Baixas.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Smak 11 viner i flere årganger
Denne kvelden får vi besøk av Trinidad Villegas som vil lære deg mer om to av Spanias aller beste vinområder, Rioja og Rias Baixas.
 
Du vil selv få smake ikke mindre enn 11 viner i løpet av kurset, deriblant to årganger av deres LAN Gran Reserva og LAN Edicion Limitada, mens vi avslutter med hele tre årganger av deres legendariske Culmen Reserva der vi er blant de aller første til å smake 2005 årgangen som ikke er lansert ennå.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• LAN Reserva 2004, kr 190.- (spesialbestilling)
• LAN Gran Reserva 2003, ca pris kr 199.90 (31881 - bestillingsutvalg)
• Viña Lanciano Reserva 2004, kr 310.- (spesialbestilling)
• LAN Edicion Limitada 2005, kr 399.- (spesialbestilling)
• LAN Edicion Limitada 2006, kr 399.- (spesialbestilling)
• Culmen Reserva 2004, ca pris kr 550.- (42615 - bestillingsutvalg)
• Culmen Reserva 2005, ca pris kr 550.- (42615 - bestillingsutvalg)
 
è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 30. november 2009 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 23.11.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Bodegas LAN, collage Apéritif

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka
Dagens rett

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her