Drikke
30. januar - Smak fantastisk Riojavin fra 1964, 1970, 1991...

30. januar - Smak fantastisk Riojavin fra 1964, 1970, 1991...

Bli med på en unik smaking av legendariske Riojaviner helt tilbake til 1964 fra et av Spanias mest berømte vinhus - Bodegas Faustino.
Redaksjonen
10 Januar 2012 - 12:53

Spania forbinder mange av oss med lidenskap, kraft, styrke og karakter, og det er ingen andre steder dette gjenspeiler seg så godt som i spanske viner.

Mandag 30. januar serverer vi deg det aller beste av hva Riojas Bodegas Faustino kan fremvise, deriblant de legendariske og mytiske årgangene 1994, 1991, 1970 og 1964 av deres toppvin!

Ta med deg gode venner og kolleger på denne unike smakingen.

 FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her 

48 år gammel vin

Spanske viner, og da ikke minst viner fra Rioja, har en spesiell plass i nordmenns hjerter.

Helt siden Faustino ble introdusert på det norske markedet tidlig på 1970-tallet har deres viner vært utrolig populære.

Under denne smakingen vil du selv få oppleve hvordan deres viner utvikler seg gjennom flere års lagring, i det vi smaker ikke mindre enn fem årganger av Faustino I.

Den eldste vinen vi skal smake denne kvelden, 1964-årgangen av Faustino I, ble tappet bare fire år etter at Bodegas Faustino lanserte sine første viner under eget navn.

Det er verdt å nevne at denne årgangen også blir sett på som en referanseårgang og klassifiseres som mytisk av Bodegas Faustino selv.

Dene kvelden får vi besøk av Sergio Soriano som kommer til å gi oss en god innføring i spansk vinmakerkunst  i det vi smaker hele 11 viner.

Her får du selv oppleve det ypperste av hva Spania har å tilby med musserende, unike Riojaer og elegante Ribera del Duero-viner fra deres bodega Portia.

Kurset holdes på engelsk.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

Kvalitetsbevisst familie

Vinproduksjon har foregått kontinuerlig siden Eleuterio Martinez Arzok grunnla Bodegaen i 1861, men i perioden fra 1861 til 1930 hadde de kun salg av hele fat med vin. Først i 1930 begynte man å tappe vin på flasker, men da under de enkelte vingårdenes navn .

Merket Faustino så dagens lys etter at Don Julio Faustino Martinez hadde overtatt familiebedriften i 1957, og var egentlig en hyldest til hans far. De første flaskene med de nå så velkjente portrett-etikettene ble lansert i 1960, og det ble satset stort på blant annet eksport.

Les mer om den FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="faustino">fascinerende historien her (klikk)

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)

Denne smakingen bør du definitivt ikke gå glipp av - invitér venner og familie til en Rioja-smaking av de helt sjeldne!
 
Dette er vinene vi få smake denne kvelden:

• Ebeia Roble 2010 (52635), kr 129,90 (52635 - bestillingsutvalg)

Meld deg på her (klikk) 

Tid: Mandag 30. januar 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
 Avbestillingsfrist: 22.01.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Faustino - familieeid i fire generasjoner

Bodegas Faustino ble grunnlagt i 1861 av Eleuterio Martinez Arzok. Inntil da hadde familien dyrket druer som ble solgt til vinprodusentene i området - envanlig praksis som også pågår den dag i dag. Vinen ble fra 1861 kun solgt i fat til andre produsenter i området. I 1930 besluttet Faustino Martinez Perez de Albeniz, sønn av Eluterio, at de skulle begynne å tappe vinen på flasker selv.

Neste generasjon, med Don Julio Faustino Martinez i spissen, lanserte de berømte etikettene med portrettene vi alle kjenner og startet eksport av vinene. Han var også en ivrig oppkjøper av av nye vinmarker i Rioja Alavesa, den delen av Rioja hvor bodegaen holder til.

Don Julios sønn, José Miguel, har fortsatt å kjøpe land slik at Faustino i dag er en av de aller største vinmarkseierne i Rioja med hele 680 hektar. Takket være disse vinmarkene er Faustino i dag selvforsynt med druer til toppkvalitetene Faustino I og V.

Grupo Faustino har kjøpt opp en rekke vinmarker, og eier i dag Bodegaene Campillo (50 hektar), Marqués de Vitoria (58 hektar), Valcarlos (55 hektar), Leganza (524 hektar), Portia og Victorianas. Vinmarkene ligger i Rioja, Navarra, Ribera del Duero og La Mancha.

Kvalitetsbodegaen Faustino

Takket være sin høye grad av selvforsyning av druer ha Faustino full kontroll over kvaliteten fra druene plukkes til den ferdigtappede vinen forlater bodegaen i Oyon.

Ved å kunne kontrollere kvaliteten på druene har man sikret seg det best mulige utgangspunktet for å lage god vin.

Faustino har alltid vært et framtidsdrettet, eksportorientert selskap og de var blant de første til å forstå at den gamle vinstilen i Rioja var på vei ut. Ingen ville lenger ha viner som var fruktløse og uttørrede etter alt for lang tids lagring på fat.

De var derfor blant de første bodegaene som kunnet ned på fatlagringstiden helt ned til lovens minimum. Samtidig øket de tiden vinene ble lagret på flaske. Da fremsto vinene plutselig som moderne, fruktige viner og grunnlaget for suksessen var lagt.

Bodegas Faustino i tall:

• Eier 680 hektar vinmarker. Dette tilsvarer 6.800 boligtomter av "normal størrelse
• Faustino bearbeider 10 millioner kilo druer årlig
• Lagringskjelleren inneholder 25.000 eikefat av 225 liters størrelse. Det ligger altså til enhver tid mer enn 5,5 millioner liter vin til lagring på fat
• Hvert år byttes mer enn 4.000 fat ut med nye
• Kjelleren inneholder mer enn 9 millioner flasker vin
• Faustino er Riojas største eksportør av Gran Reserva. Hver 3. flaske Gran Reserva som eksporteres er en Faustino I

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her