29. november - Kokkekurs - Julens festmeny

Bli med på et kurs du sent vil glemme sammen med noen av Norges beste kokker.
Redaksjonen
09 November 2007 - 17:40

Vi er på vei inn i julehøytiden, og dette er en tid da vi gjerne inviterer gode venner og familie hjem på ekstra god mat.
 
Vi lager de lekreste retter med basis i tradisjonelle råvarer for sesongen, men med helt nye og spennende smaker og kombinasjoner, sammen med noen av landets dyktigste kokker.
 
Bli med på kokkekurs i de fantastiske nye lokalene til Gastronomisk Institutt sentralt i Oslo.
 
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="GI">Gastronomisk Institutt og kveldens dyktige kokker her (klikk).

Alle kursdeltagere får utdelt oppskriftshefter.

è Meld deg på ventelisten her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt

Tid: 29. november 2007, kl. 17.00 - 23:00
Pris: kroner 1.500,-
Sted: Gastronomisk Institutt,
Maridalsveien 87, bygning 7, 0461 Oslo.

OBS: Kun 36 plasser.

Ring GI på 23 23 15 80 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif AS, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 291107. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 22.11.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
 
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
 
Spørsmål? Send en mail.

Norges beste kokker
Kveldens kursleder er et av Gastronomisk institutts nyeste tilskudd, Jostein Medhus.
 
Den sympatiske kokken har trass sin unge alder, en lang og lysende karriere bak seg.
 
Etter endt læretid på Jans Mat og Vinhus i Stavanger gikk turen videre til restauranthuset Metro i Sandnes, og Timbuktu i Stavanger. Her viste han raskt sitt talent og ble etterhvert kjøkkensjef for denne resaturanten og for en av Stavangers fremste fiskerestauranter, Straen.
 
Som med så mange andre unge kokker fristet det med et opphold i utlandet, og Medhus ble med på å luksushotellet Park Hyatt Zurich, hvor han jobbet som sous chef i to år.
 
Tilslutt vendte han nesen mot Oslo, der han før han begynte på Gastronomisk Institut jobbet på Palace Grill og som kjøkkensjef på Restaurant Oro.
 
I 2004 vant han også konkurransen "Flirting with seafood" under Gladmatfestivalen i Stavanger i sterk konkurranse med en rekke ledende kokker.
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor.(fulltegnet - venteliste)
 
Kulinarisk høyborg
Gastronomisk Institutt er landets fremste mat- og vinfaglige kompetansesenter med filialer i både Stavanger og Oslo. Dagens virksomhet spenner vidt - fra utvikling av nye retter og produkter, til formidling, undervisning, representasjon og offentlige oppdrag.
 
Med manageroppdrag for-, og fem kokker på, det Norske Kokkelandslaget, spiller Gastronomisk Institutt en utrolig viktig rolle i den kulinariske verden her til lands.
 
I slutten av august 2007 kunne Gastronomisk Institutt flytte inn i helt nye lokaler, som vil bli et kulinarisk samlingspunkt i Oslo.
 
Et gammelt fabrikklokale har blitt totalt renovert til å bli et gastronomisk senter ved Akerselvas bredder, og her vil ivrige kursdeltakere blant annet kunne glede seg over å kunne boltre seg på fire topp moderne kokeøyer før vi nyter det eksklusive måltidet sammen.
 
De nye lokalene har også et eget auditorium og et mediekjøkken, og snart starter Åpent Bakeri full produksjon vegg i vegg.
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her