29. november i Oslo - Eksklusiv champagnesmaking

Bli med og smak åtte utsøkte champagner og lær mer om et av verdens mest berømte vindistrikter i dette spennende kurset.
Redaksjonen
10 November 2010 - 07:45

Vin er lidenskap, og ingenting setter følelsene slik i sving som champagne.
 
Kun champagne er champagne, og denne kvelden vil du virkelig få oppleve hvorfor dette regnes som verdens beste drikk.
 
Lær mer om Champagne og smak champagner i verdensklasse
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Celebert besøk og spennende smaking
Denne kvelden får vi besøk av Raymond Ringeval fra champagnehuset Ayala, som ligger i grand cru-området Aÿ.
 
I alt finnes det 324 vinproduserende områder (cru) i Champagne, men bare 17 av disse har den kvaliteten og raffinementet som skal til for å klassifiseres som grand cru.
 
Han vil lære deg mer om Champagne som område og hvor stor forskjell champagne får etter hvilke viner som brukes i blandingen og hvor mye sukker som tilsettes champagnen.
 
Du får smake ikke mindre enn åtte elegante champagner i løpet av kurset, deriblant noen av toppvinene deres som ikke er tilgjengelig i Norge.
 
Kurset vil bli holdt på engelsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Visjonær og foretrukket av konger
Ved foten av Montagne de Reims i Champagne ligger grand cru-landsbyen Aÿ. Det var her den spanskettede Edmond de Ayala traff sin utkårede Gabriell d'Albrecht og giftet seg med henne i 1860.
 
De nygifte fikk det elegante slottet Chateau d'Aÿ sammen med topp vinmarker i Aÿ og Mareuil sur Aÿ i gave til bryllupet - champagnehuset Ayala var født.
 
Edmond de Ayala skulle snart vise seg å være en visjonær og stod blant annet bak initiativet til dannelsen av "Syndicat des Grandes Marques" i 1882.
 
Husets champagner var lenge foretrukket ved det britiske hoff, med både Georg 5. og 6. som tilhengere.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Tørr, fruktig og kompromissløs
2005 markerte et skifte for huset Ayala da Bollinger gikk inn som nye eiere.
 
Med kjellermesteren Nicolas Klym, som hadde vært ved Ayala de siste 25 år, som sikkerhet for at husets stil skulle bevares, begynte man å fokusere på fruktigheten i vinene samtidig med at man senket sukkerinnholdet i vinene.
 
I dag lager Champagne Ayala flere viner uten dosage, deriblant deres unike årgangsrosé Cuvée Rosé Nature, som er laget helt uten pinot meunier - en sjeldenhet i Champagne.
 
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Ayala Rosé Majeure, ca pris kr 365,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Cuvée Perle d'Ayala 2002, ca pris kr 725,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Cuvée Perle d'Ayala Nature 2002, ca pris kr 800,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 29. november 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 21.11.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Ayala

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her