Bli med på en eksklusiv champagne- og cognacmiddag og opplev hvorfor champagne er verdens beste vin til mat.
Denne kvelden får du oppleve noen av verdens mest ettertraktede viner i perfekt harmoni til en spesialkomponert femretters meny signert kjøkkensjefen ved Ekebergrestauranten.
Vi får besøk av ingen ringere enn Greve Audoin de Dampierre som i løpet av de siste 25 årene har etablert seg som et av de mest spennende, nye champagnehusene.
Gå ikke glipp av denne spennende middagen
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Kun det beste er godt nok
I mer enn 700 år har familien Dampierre hatt sterke bånd til Champagne og vært en av områdets mest innflytelsesrike familier.
I dag er det den karismatiske Audoin de Dampierre som er familiens overhode, og etter å ha jobbet i flere år som markedssjef for et større champagnehus, etablerte han sitt eget vinhus i 1983 med en urokkelig hovedregel - kvalitet i alle ledd.
Søken etter den perfekte munnfølelsen, elegante små bobler og en unik smak på sine champagner, har resultert i at druene som benyttes og parsellene de kommer fra er nøye utvalgt og kontrollert av Dampierre selv.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Gamle tradisjoner Fokuset på kvalitet i alle ledd førte Dampierre til å bruke mye krefter på å finne den nøyaktig riktige designen for champagneetikettene, basert på historiske arkiv.
Men de har også hentet frem en annen metode fra historien, nemlig den gamle måten å sikre flasketoppene på og som de bruker på sine to toppviner. Hver enkelt champagnekork er sikret for hånd med snøre i stedet for de vanlige flasketoppene av ståltråd.
Denne kvelden får vi celebert besøk av selveste Comte Audoin de Dampierre selv.
Han lærer deg mer om området Champagne og dets spennende historie,
samt leder oss gjennom vinene vi serverer til middagen. Du blir servert hele fem champagner under middagen og vi avslutter kvelden ikke mindre sterkt enn med Dampierres egen cognac.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Enestående middag med unike champagner
Det er Ekebergrestaurantens kjøkkensjef Tore Aspås som sammen med sine gode kolleger har komponert en helt spesiell femretters meny som passer perfekt til champagnene vi får servert denne kvelden.
Møt en av Frankrikes ledende vinpersonligheter i det vi smaker unike viner og nyter en førsteklasses middag.
Foredraget holdes på engelsk.
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig mat- og vinopplevelse.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Meny Comte de Dampierre Winemakers Dinner - Ekebergrestauranten 29. august 2011
* Apéritif Comte Audoin de Dampierre Grande Cuvée Brut Champagne * Petit pois-suppe med stekte kamskjell, champagne og trøffelcrème Comte Audoin de Dampierre Grande Cuvée Brut Champagne ** Hitrakrabbe med syltet kantarell, macadamianøtter og løyrom Comte Audoin de Dampierre Cuvée des Ambassadeurs Brut Premier Cru *** Hellefisk servert med nykål, bacon, fennikel cruditée og beurre blanc Comte Audoin de Dampierre Cuvée des Ambassadeurs Blanc de Blancs Grand Cru **** Kalvefilet med maiscrème, primører og steinsoppsjy Comte Audoin de Dampierre Family Reserve Grand Cru 2004 *** Fruktkurv av jorbær og bringebær servert med hjemmelaget hvit ferskensorbet Comte Audoin de Dampierre Cuvée des Ambassadeurs Rosé ** Cognac X.O. Comte Audoin de Dampierre Kaffe * |
Dette er vinene du blir servert denne kvelden:
• Comte Audoin de Dampierre Grande Cuvée Brut Champagne, kr 299,90 (lanseres i november i Norge)
• Comte Audoin de Dampierre Cuvée des Ambassadeurs Blanc de Blancs Grand Cru, ca pris kr 399,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Comte Audoin de Dampierre Family Reserve Grand Cru 2004, kr 699,- (lanseres i november i Norge)
• Comte Audoin de Dampierre Cuvée des Ambassadeurs Rosé, ca pris kr 359,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Cognac X.O. Comte Audoin de Dampierre, ca pris kr 999,- (ikke tilgjengelig i Norge)
NB! Gi beskjed om eventuelle matallergier ved å markere dette tydelig i feltet "Annet" i påmeldingsskjemaet.
• Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt
Tid: Mandag 29. august 2011 kl. 18.00 - 23.00
Pris: kroner 1145,- pr. person
Sted: Ekebergrestauranten (festsalen 2. etasje), Kongsveien 15, 0193 Oslo.
Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melderdeg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 22.08.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til
kurs@aperitif.no Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS
- klikk her.
| Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet. |