29. august 2011 i Oslo - Eksklusiv champagnemiddag

Alt ligger til rette for en perfekt kulinarisk opplevelse i det vi kombinerer unike champagner til en fantastisk femretters meny.
Redaksjonen
15 August 2011 - 17:11

Bli med på en eksklusiv champagne- og cognacmiddag og opplev hvorfor champagne er verdens beste vin til mat.
Denne kvelden får du oppleve noen av verdens mest ettertraktede viner i perfekt harmoni til en spesialkomponert femretters meny signert kjøkkensjefen ved Ekebergrestauranten.
 
Vi får besøk av ingen ringere enn Greve Audoin de Dampierre som i løpet av de siste 25 årene har etablert seg som et av de mest spennende, nye champagnehusene.
 
Gå ikke glipp av denne spennende middagen
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Kun det beste er godt nok
I mer enn 700 år har familien Dampierre hatt sterke bånd til Champagne og vært en av områdets mest innflytelsesrike familier.
 
I dag er det den karismatiske Audoin de Dampierre som er familiens overhode, og etter å ha jobbet i flere år som markedssjef for et større champagnehus, etablerte han sitt eget vinhus i 1983 med en urokkelig hovedregel - kvalitet i alle ledd.
 
Søken etter den perfekte munnfølelsen, elegante små bobler og en unik smak på sine champagner, har resultert i at druene som benyttes og parsellene de kommer fra er nøye utvalgt og kontrollert av Dampierre selv.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Gamle tradisjoner
Fokuset på kvalitet i alle ledd førte Dampierre til å bruke mye krefter på å finne den nøyaktig riktige designen for champagneetikettene, basert på historiske arkiv.
 
Men de har også hentet frem en annen metode fra historien, nemlig den gamle måten å sikre flasketoppene på og som de bruker på sine to toppviner. Hver enkelt champagnekork er sikret for hånd med snøre i stedet for de vanlige flasketoppene av ståltråd.
 
Denne kvelden får vi celebert besøk av selveste Comte Audoin de Dampierre selv.

Han lærer deg mer om området Champagne og dets spennende historie, samt leder oss gjennom vinene vi serverer til middagen. Du blir servert hele fem champagner under middagen og vi avslutter kvelden ikke mindre sterkt enn med Dampierres egen cognac.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Enestående middag med unike champagner
Det er Ekebergrestaurantens kjøkkensjef Tore Aspås som sammen med sine gode kolleger har komponert en helt spesiell femretters meny som passer perfekt til champagnene vi får servert denne kvelden.
 
Møt en av Frankrikes ledende vinpersonligheter i det vi smaker unike viner og nyter en førsteklasses middag.
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig mat- og vinopplevelse.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 

Meny
 
Comte de Dampierre
Winemakers Dinner
-
Ekebergrestauranten
29. august 2011

*
Apéritif
Comte Audoin de Dampierre Grande Cuvée Brut Champagne
*
Petit pois-suppe med stekte kamskjell,
champagne og trøffelcrème
Comte Audoin de Dampierre Grande Cuvée Brut Champagne
**
Hitrakrabbe med syltet kantarell,
macadamianøtter og løyrom
Comte Audoin de Dampierre Cuvée des Ambassadeurs Brut Premier Cru
***
Hellefisk servert med nykål, bacon,
fennikel cruditée og beurre blanc
Comte
Audoin de Dampierre Cuvée des Ambassadeurs Blanc de Blancs Grand Cru
****
Kalvefilet med maiscrème, primører og steinsoppsjy
Comte
Audoin de Dampierre Family Reserve Grand Cru 2004
***
Fruktkurv av jorbær og bringebær
servert med hjemmelaget hvit ferskensorbet
Comte
Audoin de Dampierre Cuvée des Ambassadeurs Rosé
**
Cognac X.O. Comte Audoin de Dampierre
Kaffe
*

Dette er vinene du blir servert denne kvelden:
 
• Comte Audoin de Dampierre Grande Cuvée Brut Champagne, kr 299,90 (lanseres i november i Norge)
• Comte Audoin de Dampierre Cuvée des Ambassadeurs Blanc de Blancs Grand Cru, ca pris kr 399,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Comte Audoin de Dampierre Family Reserve Grand Cru 2004, kr 699,- (lanseres i november i Norge)
• Comte Audoin de Dampierre Cuvée des Ambassadeurs Rosé, ca pris kr 359,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
• Cognac X.O. Comte Audoin de Dampierre, ca pris kr 999,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
NB! Gi beskjed om eventuelle matallergier ved å markere dette tydelig i feltet "Annet" i påmeldingsskjemaet.
 
• Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: Mandag 29. august 2011 kl. 18.00 - 23.00
Pris: kroner 1145,- pr. person
Sted: Ekebergrestauranten (festsalen 2. etasje), Kongsveien 15, 0193 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melderdeg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 22.08.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her