28. februar i Oslo - Smak naturlige viner

Fetzer er med sine økologiske rene viner verdenskjent som eksempel for etterfølgelse. Bli med oss denne siste februardagen og smak ikke mindre enn 12 viner som viser hva som ligger bak.
Redaksjonen
14 Januar 2005 - 13:38

Det blir ingen enkel oppgave når vi denne kvelden skal pløye oss igjennom ikke mindre enn 12 av Fetzers viner. Og kyndig hjelp har vi i høyeste grad når Dennis Martin, Group Winemaker hos Fetzer, er med oss hele veien.

Fetzer er en av californisk vinindustris virkelige bastioner. Fra den spede begynnelse som liten familiedrevet vingård i 1969 til dagens proporsjoner er Fetzer ikke bare et av de store vinhusene med mye kapital i ryggen men også et av de mest toneangivende. Derfor er også produktporteføljen omfattende, og stadig mye kategorier følger.

For en innovativ vinprodusent som Fetzer satser nær sagt selvsagt intenst på økologisk jordbruk og er innehaver av Nord-Amerikas største areal med økologiske vinmarker. Bonterra-vinene er ikke bare garantert rene hva fremstilling angår, men som viner er de også svært godt laget.

Klimaet varierer mye fra de kjøligere vestligste områdene (blant annet Hopland) til de østlige sonene som ligger kloss inntil Nevada-ørkenen og dermed er både tørre og hete. Området rundt Hopland er derfor godt egnet for hvitvinsdruer og stilen blir derfor ikke så tung og kraftig som ellers i California. Det kommer veldig klart til uttrykk i de hvite Bonterra-vinene.

Seminaret er nå avholdt

Her er de 12 vinene vi skal smake fra fra Fetzer:

Dyp gyllen farge. Intens duft av eple, sitrus, modent pære og vanilje. Vinen er meget fyldig med en fin syrestruktur og en lang behagelig ettersmak.

Frisk duft av fersken og vanilje, noe som gir en kremaktig ferskensmak. Lang og kremaktig ettersmak.

En klassisk new world Chardonnay med duft av ananas, sitron, litt vanilje og melon.

Frisk og elegant vin mad innslag av blomster, aprikos, honning og grønne epler. God fylde og deilig syrestruktur som gir vinen lang frisk ettersmak.

Aroma av kirsebær og vanilje med hint av krydder. Smaken er fyldig med søte bær og vanilje, med en lang, behagelig ettersmak.

Mørk rød. Animalsk duft av mørke bær, sort pepper, røyk og flott integrert eik. Fyldig og kompleks vin med pen balanse og lang ettersmak.

Dyp rød farge. Aromaer av modne plommer, tranebær og bringebær. God syrestruktur, faste tanniner og avsluttes med en myk og lang ettersmak.

Frisk fruktig aroma med innslag av bringebær, bjørnebær, solbær og litt sjokolade. Vinen har medium fylde med varm frukt og lang ettersmak.

Dyp rød i fargen. Toner av kirsebær , bjørnebær, vanilje og tobakk. Fyldig og bløt vin med modne tanniner og en fin syrestruktur. Behagelig avslutning.

En velkomponert vin fra California. Duft av bjørnebær, krydder og vanilje. Dyp rød farge og innslag av sjokolade og krydder på nesen.

Konsentrerte aromaer av bjørnebærbær, nellik, sjokolade og 'sandalwood'. Fyldig, krydret vin med fin fylde og flott avslutning.

En moden vin med smak av plommer og bjørnebær.

Seminaret er nå avholdt
 
Tid: 28. februar 2005 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen,
Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 280205. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 24.02.05 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Motta e-post om nye kurs hos Apéritif
Dersom du er interessert i å motta e-post når nye kurs legges ut på våre nettsider kan du fylle ut dette påmeldingsskjemaet:
 

Ja, jeg vil ha melding om nye kurs pr. e-post

Navn: 

E-post: 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her