Drikke
27. februar - Stor og eksklusiv barolosmaking

27. februar - Stor og eksklusiv barolosmaking

Gå ikke glipp av en unik smaking av elegante baroloer tilbake til 1980 sammen med selveste eierne av Marchesi di Barolo.
Redaksjonen
02 Februar 2012 - 00:59

Hjertet banker gjerne litt fortere i brystet på vinglade nordmenn i det man snakker om Italias fabelaktige viner, og få områder er vel så elsket som Piemontes elegante baroloer.  

Mandag 27. februar får vi besøk av selveste Anna og Ernesto Abbona, eierne av det rennomerte huset Marchesi di Barolo.

Sammen med deres vinmaker Nicolas Segura smaker vi hele 10 enestående viner denne kvelden, hvorav ikke mindre enn seks unike baroloer helt tilbake til 1980-årgangen.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

10 enestående viner og eldre baroloer

Vinene fra Barolo har en spesiell plass i manges hjerter, og Marchesi di Barolo har faktisk blitt trukket frem som skaperen av vinstilen som i dag bare går under navnet Barolo.

Denne kvelden får du selv smake hvordan denne klassiske vinen utvikler seg ved lagring, for vi skal nemlig smake hele tre årganger av husets toppvin Barolo Riserva - 2003, 1990 og 1980!

I tillegg smaker vi tre av Marchesi di Barolos historiske enkeltvinmarks-baroloer, Coste di Rose, Sarmassa og Cannubi.

Men Piemonte har jo så mye mer å by på, og Anna og Ernesto Abbona har derfor plukket ut to elegante barberaer, en dolcetto og en hvitvin til denne smakingen slik at du virkelig får oppleve Piemontes mange vinuttrykk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Eier og vinmaker

Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn Anna og Ernesto Abbona, som er femte generasjon Abbona og eierene av vinhuset.

Sammen med sin vinmaker Nicolas Segura vil de gi deg en grundig innføring i Piemontes fabelaktige viner og spesialiteter, samt lede oss igjennom en smaking av kveldens herlige viner.

Foredraget blir holdt på engelsk.

 

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="MdiBarolo">Les mer om Marchesi di Barolo her

Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Marchesi di Barolo Gavi di Gavi 2009 (59379)

• Marchesi di Barolo Barolo Riserva 2003, kr 440,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Marchesi di Barolo Barolo Riserva 1990, kr 1 690,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Marchesi di Barolo Barolo Riserva 1980, kr 2 600,- (ikke tilgjengelig i Norge)

Meld deg på her (klikk)

Kurset er nå avholdt, men du kan finne mange spennende kurs på disse sidene.

Tid: Mandag 27. februar 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 19.02.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

5. generasjon og over 150 års ekspertise

Historien til dagens Marchesi di Barolo skriver seg tilbake 1806 og giftemålet mellom Markisen Giulia Vittorina Colbert du Maulévier og Markis Carlo Tancredi di Barolo.

Paret startet en rekke ambitiøse prosjekter for å hjelpe traktens befolkning, deriblant vindyrkning på familiens store eiendommer i Barolo. Huset har sågar blitt tildelt æren av å stått bak stilen for områdets viner av Cannon Domenico Massé i sin bok “Il Paese del Barolo”.

Etter markisens bortgang i 1864, fortsatte vinhuset som en veldedig organisasjon, Opera Pia Barolo, frem til Pietro Abbona mot slutten av århundret kjøpte eiendommen.

Den dag i dag er Marchesi di Barolo et familiedrevet og -eid selskap med femte generasjon Abbona, Anna og Ernesto.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Barolos beste vinmarker

I dag eier Marchesi di Barolo mer enn 130 vinmarker i Piemonte, og lager en rekke forskjellige viner slik som Barolo, Barbaresco, Nebbiolo d'Alba, Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba, Roero Arneis, Gavi, Moscato d'Asti og Brachetto d'Acqui.

En stor del av husets vinmarker har en optimal beliggenhet, og regnes som historiske enkeltvinmarker slik som Cannubi, Coste di Rose, Sarmassa, Serragrilli, Madonna di Como og Gavi di Gavi.

Dette gir Anna og Ernesto Abbona en unik mulighet til å fortsette familiens tradisjoner med å lage et bredt utvalg av Piemontes unike viner som de også har vunnet en rekke priser for.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet
Dagens rett

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet

En varm og deilig suppe gjør godt i novembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her