25. april i Trondheim - Klassisk eleganse fra Chablis

Bli med oss på vårens deiligste smaking i Trondheim. Hele åtte viner fra J. Moreau & Fils presenteres av direktøren selv; Mme Pascale Brès.
Redaksjonen
10 April 2006 - 12:34

Våren og sommeren nærmer seg med stormskritt, og hvordan bedre komme den i møte enn med en deilig smaking av viner fra den kjente chablisprodusenten J. Moreau & Fils. Selveste direktøren for selskapet - Mme Pascale Brés - kommer til Oslo og Trondheim for å presentere deres klassiske viner. Her får du smake viner som representerer Chablis på sitt beste - balanserte, elegante og komplekse viner med en fantastisk syrestruktur som gjør vinene meget lagringsdyktige.

Denne smakingen gjennomførte vi også i Oslo 24. april. Les mer om den smakingen her.

I 1814 møtte en ung bøkker ved navn Jean-Joseph Moreau datteren til en lokal vinbonde i Chablis, og giftermålet var snart et faktum. Likeså var etableringen av denne pionerbedriften i Chablis. I dag er J. Moreau & Fils en av de aller største produsentene i Chablis, samt blant de eldste og desidert største négociantene i området. Huset har holdt god kontakt gjennom flere tiår med de mer enn 50 vinbøndene som leverer druer til J. Moreau, og har innført strenge kontroller, spesielt under innhøstning og vinifikasjon. Det dyrkes druer på mer enn 300 forskjellige parseller som til sammen står for råvarene til husets spennende portefølje.

J. Moreau & Fils er en produsent som bevisst har valgt å fokusere på det typiske ved Chablis. Etter en nøye utvelgelse av druene som skal benyttes, tar Moreau alle forhåndsregler for å forhindre druemosten fra å oksidere og således klarer å bevare druenes friske aromaer. Mosten gjennomgår deretter fermentasjon på ståltanker i syv til ti dager. Mye av hemmeligheten bak J. Moreaus friske stil ligger i at vinen oppbevares på bunnfallet etter at den er ferdig gjæret - en prosess som kan variere i tid fra noen få måneder og helt opp til ett år - før den blir kjølt ned, filtrert og tappet på flasker. Selv om de fleste vinene fra området nytes unge, blir topp-cuvéene lagret på flaske i gjennomsnitt to år før de slippes på markedet. Ved lagring fremheves vinenes sekundære aromaer og den uttrykker sitt fulle potensial.

Gå våren og sommeren i møte, ta med deg dine gode venner og kolleger og smak eleganse fra J. Moreau & Fils - meld deg på nå!

Arrangementet er nå gjennomført.

 
Dette er vinene vi skal smake denne kvelden:
 
 
 
 
 
• Chablis Réserve Cuvée Joyau 2000
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 200)
 
• Chablis Premier Cru Réserve Cuvée Joyau 2000
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 300)
 
• Chablis Grand Cru Réserve Cuvée Joyau 2000
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 550)

Arrangementet er nå gjennomført.

Tid: 25. april 2006 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Radisson SAS Royal Garden, Kjøpmannsgt. 73, 7010 Trondheim.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 250406. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 20.04.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt
Ukens drink

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt

Ønsk det nye året velkommen med den mest elegante av alle drinker: Champagnecocktail. Men som her har fått en vri ved å bruke akevitt i stedet for cognac.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen
Julemat
Drikke til kalkun

Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen

Her har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt
Ukens drink

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt

Ønsk det nye året velkommen med den mest elegante av alle drinker: Champagnecocktail. Men som her har fått en vri ved å bruke akevitt i stedet for cognac.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her