25. april i Trondheim - Klassisk eleganse fra Chablis

Bli med oss på vårens deiligste smaking i Trondheim. Hele åtte viner fra J. Moreau & Fils presenteres av direktøren selv; Mme Pascale Brès.
Redaksjonen
10 April 2006 - 12:34

Våren og sommeren nærmer seg med stormskritt, og hvordan bedre komme den i møte enn med en deilig smaking av viner fra den kjente chablisprodusenten J. Moreau & Fils. Selveste direktøren for selskapet - Mme Pascale Brés - kommer til Oslo og Trondheim for å presentere deres klassiske viner. Her får du smake viner som representerer Chablis på sitt beste - balanserte, elegante og komplekse viner med en fantastisk syrestruktur som gjør vinene meget lagringsdyktige.

Denne smakingen gjennomførte vi også i Oslo 24. april. Les mer om den smakingen her.

I 1814 møtte en ung bøkker ved navn Jean-Joseph Moreau datteren til en lokal vinbonde i Chablis, og giftermålet var snart et faktum. Likeså var etableringen av denne pionerbedriften i Chablis. I dag er J. Moreau & Fils en av de aller største produsentene i Chablis, samt blant de eldste og desidert største négociantene i området. Huset har holdt god kontakt gjennom flere tiår med de mer enn 50 vinbøndene som leverer druer til J. Moreau, og har innført strenge kontroller, spesielt under innhøstning og vinifikasjon. Det dyrkes druer på mer enn 300 forskjellige parseller som til sammen står for råvarene til husets spennende portefølje.

J. Moreau & Fils er en produsent som bevisst har valgt å fokusere på det typiske ved Chablis. Etter en nøye utvelgelse av druene som skal benyttes, tar Moreau alle forhåndsregler for å forhindre druemosten fra å oksidere og således klarer å bevare druenes friske aromaer. Mosten gjennomgår deretter fermentasjon på ståltanker i syv til ti dager. Mye av hemmeligheten bak J. Moreaus friske stil ligger i at vinen oppbevares på bunnfallet etter at den er ferdig gjæret - en prosess som kan variere i tid fra noen få måneder og helt opp til ett år - før den blir kjølt ned, filtrert og tappet på flasker. Selv om de fleste vinene fra området nytes unge, blir topp-cuvéene lagret på flaske i gjennomsnitt to år før de slippes på markedet. Ved lagring fremheves vinenes sekundære aromaer og den uttrykker sitt fulle potensial.

Gå våren og sommeren i møte, ta med deg dine gode venner og kolleger og smak eleganse fra J. Moreau & Fils - meld deg på nå!

Arrangementet er nå gjennomført.

 
Dette er vinene vi skal smake denne kvelden:
 
 
 
 
 
• Chablis Réserve Cuvée Joyau 2000
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 200)
 
• Chablis Premier Cru Réserve Cuvée Joyau 2000
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 300)
 
• Chablis Grand Cru Réserve Cuvée Joyau 2000
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 550)

Arrangementet er nå gjennomført.

Tid: 25. april 2006 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Radisson SAS Royal Garden, Kjøpmannsgt. 73, 7010 Trondheim.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 250406. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 20.04.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her