24. april i Oslo - Klassisk eleganse fra Chablis

Bli med oss på vårens deiligste smaking av hele åtte viner fra J. Moreau & Fils, presentert av direktøren selv; Mme Pascale Brès.
Redaksjonen
07 April 2006 - 16:54

Våren og sommeren nærmer seg med stormskritt, og hvordan bedre komme den i møte enn med en deilig smaking av viner fra den kjente chablisprodusenten J. Moreau & Fils. Selveste direktøren for selskapet - Mme Pascale Brés - kommer til Oslo og Trondheim for å presentere deres klassiske viner. Her får du smake viner som representerer Chablis på sitt beste - balanserte, elegante og komplekse viner med en fantastisk syrestruktur som gjør vinene meget lagringsdyktige.

Denne smakingen gjennomfører vi også i Trondheim 25. april. Les mer om smakingen her.

I 1814 møtte en ung bøkker ved navn Jean-Joseph Moreau datteren til en lokal vinbonde i Chablis, og giftermålet var snart et faktum. Likeså var etableringen av denne pionerbedriften i Chablis. I dag er J. Moreau & Fils en av de aller største produsentene i Chablis, samt blant de eldste og desidert største négociantene i området. Huset har holdt god kontakt gjennom flere tiår med de mer enn 50 vinbøndene som leverer druer til J. Moreau, og har innført strenge kontroller, spesielt under innhøstning og vinifikasjon. Det dyrkes druer på mer enn 300 forskjellige parseller som til sammen står for råvarene til husets spennende portefølje.

J. Moreau & Fils er en produsent som bevisst har valgt å fokusere på det typiske ved Chablis. Etter en nøye utvelgelse av druene som skal benyttes, tar Moreau alle forhåndsregler for å forhindre druemosten fra å oksidere og således klarer å bevare druenes friske aromaer. Mosten gjennomgår deretter fermentasjon på ståltanker i syv til ti dager. Mye av hemmeligheten bak J. Moreaus friske stil ligger i at vinen oppbevares på bunnfallet etter at den er ferdig gjæret - en prosess som kan variere i tid fra noen få måneder og helt opp til ett år - før den blir kjølt ned, filtrert og tappet på flasker. Selv om de fleste vinene fra området nytes unge, blir topp-cuvéene lagret på flaske i gjennomsnitt to år før de slippes på markedet. Ved lagring fremheves vinenes sekundære aromaer og den uttrykker sitt fulle potensial.

Gå våren og sommeren i møte, ta med deg dine gode venner og kolleger og smak eleganse fra J. Moreau & Fils - meld deg på nå!

Kurset er nå gjennomført

 
Dette er vinene vi skal smake denne kvelden:
 
 
 
 
 
• Chablis Réserve Cuvée Joyau 2000
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 200)
 
• Chablis Premier Cru Réserve Cuvée Joyau 2000
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 300)
 
• Chablis Grand Cru Réserve Cuvée Joyau 2000
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 500)

Kurset er nå gjennomført

Tid: 24. april 2006 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels Plass 2, 0154 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 240406. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 20.04.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
 

 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her