Hva gjør en god kombinasjon av mat og vin til en minneverdig opplevelse for deg, og hvorfor blir det slik?
Bli med kjendiskokken Ole Martin Alfsen ved Kulinarisk Akademi på en helaften med mat og vin i kombinasjon
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Det finnes logiske spilleregler for hvordan vi setter sammen mat og vin, med det ene målet for øyet: å heve smaken i både maten og vinen.
De teoretiske prinsippene blir demonstrert i praksis og vi vil smake eksempler fra land, strand og vann for en grunnleggende forståelse av mat og vin sammen.
Det er den velkjente kokken og vinkleneren Ole Martin Alfsen, sist kjent fra programmet "4-stjernes middag klokken halv åtte" på TV Norge, en kjent kokebokforfatter, journalist og foredragsholder ved vinkelnerstudiet, som holder kveldens kurs, godt hjulpet av sine gode kolleger ved Kulinarisk Akademi.
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="KA">Kulinarisk Akademi og kveldens dyktige kokker her (klikk).
Smakfullt program Kurset og kvelden er en innføring i kombineringens kunst og er et godt og praktisk verktøy for å selv velge de rette drikkealternativ når du sitter på restaurant eller skal være vertskap hjemme.
Alfsen vil først gi deg en grundig teoretisk innføring i hvordan du skal kombinere mat og vin, før du får forsøke dette i praksis i det du får servert en rekke viner til eksempler på ti forskjellige retter.
Alle kursdeltagere får utdelt kurskompendie og oppskriftshefter.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Kveldens meny og viner
Det blir en innholdsrik kveld med mange gode smaker på Kulinarisk Akademi i det vi skal gå i gjennom ikke mindre enn 10 forskjellige retter og smaker tre forskjellige viner opp mot hver av disse rettene i løpet av kurset.
Meny Ole Martin Alfsen Mat og vin i kombinasjon - Kulinarisk Akademi 23. mai 2011 * Kongekrabbeterrinne med wasabiskum og brønnkarse, cruditee Singapore pepper crab med kongekrabbe ** Laksesashimi med yutzu-ponzu Pannestekt laks med sandefjordsmør og asparges ** Bakt kveite med sauce vierge Bakt kveite med nøttesjy og nye gulrøtter *** Kyllingbryst med morkelsaus og nykål Coq au vin **** Rabarbra og jordbær smuldrepai med iskrem Sjokolademousse med armagnac og svisker *** |
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt
Tid: Mandag 23. mai 2011, kl. 17.00 - ca 23:00
Pris: kroner 1.650,- pr. person
Sted: Kulinarisk Akademi,
Maridalsveien 85, bygning 7, 0461 Oslo.
OBS: Kun 45 plasser.
Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 08.05.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til
kurs@aperitif.no Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS
- klikk her.
Norges beste kokker Denne kvelden er det noen skikkelige kokkestjerner som lærer å kombinere mat og vin, og det hele ledes av Ole Martin Alfsen.
Alfsen er kokk og vinkelner med sterkt fokus på mat og drikke i kombinasjon. Han har en nysgjerrig, leken og usnobbete holdning til faget. Ole Martin har en bred kompetanse etter lang fartstid i bransjen, blant annet fra den nyskapende restauranten Palace Grill, og innehar en særdeles veltrimmet smakspalett.
Til daglig jobber han med nettopp mat og vin ved Kulinarisk Akademi, samt underviser i faget på vinkelnerstudiet samme sted.
Etter hvert har han blitt like skarp med pennen som med kokkeknivene og har to bøker om temaet mat og drikke i kombinasjon på samvittigheten, samt har ukentlige artikler i blant annet Dagsavisen.
Denne kvelden har han med seg Kulinarisk Akademis kokkefaglige team.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Kulinarisk høyborg Kulinarisk Akademi (KA) er et nasjonalt kompetansesenter for mat og drikke. KA har som mål å være et kunnskapssentrum, læremestere, inspirasjonskilde og det opplagte møtestedet for alle i verdikjeden mat og drikke.
Det være seg Hotell- og restaurantbransjen,mat/drikkeimport og måltidsindustri, vinkelnere, produktutviklere, designere, hoteller, kantiner og småskalaprodusenter
KA er også til for de mange matelskere, hobbykokker og mennesker som ønsker å foredle sin lidenskap for mat og drikke.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Historiske omgivelser, tøft, rustikt og ultramoderne I moderne lokaler som har beholdt sin rustikke sjarme med stor takhøyde og tegelstensvegger, tilbyr noen av landets ledende kapasiteter innen mat og drikke en unik opplevelse for alle som vet å sette pris de kulinariske gleder.
Sentralt beliggende i Maridalsveien 87 i Oslo disponerer KA 1000 kvadratmeter som er skreddersydd for arrangementer der mat og drikke spiller hovedrollen.
Her sørger et topp moderne kjøkken i kombinasjon med tradisjonsrike omgivelser for utsøkte møter mellom mat og mennesker.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Illustrasjonfoto: Inkognito, Kulinarisk Akademi