Drikke
23. januar - Skotsk maltwhisky med særpreg

23. januar - Skotsk maltwhisky med særpreg

Norges fremste whiskyekspert, Chris Maile, lærer deg mer om unike utgaver av skotsk maltwhisky.
Redaksjonen
04 November 2011 - 17:30

Skotsk maltwhisky er høyt elsket av mange, og de siste tiårene har vært en gullalder for alle whiskyelskere med en rekke herlige gyldne dråper å velge mellom.

Gjennom flere år har destilleriene laget single maltwhiskyer med aldersbetegnelse, men noen ganger er selv ikke en aldersbetegnelse godt nok når destillatørene ønsker å lage noe helt spesielt.

Denne kvelden har du en enestående mulighet til å smake en rekke elegante og særegne skotske maltwhiskyer sammen med Norges fremste whiskyekspert, Chris Maile.

Bli med på årets store whiskysmaking

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

Unike whiskyer

Få typer brennevin, om noen, har nemlig den samme bredden og kompleksiteten i smaksuttrykk som det whisky har, og dette har fått destillatørene til å lage spesialtapninger av sine hjertebarn.

Spesialwhiskyene med navn som Blasda, Peaty Tang, Spice King og Superstition, gir destillatørene muligheten til å komme opp med helt nye og spennende smaker som du vanligvis ikke ville ha funnet i en standardwhisky fra samme destilleri.

Her kan du finne såvel kraftfulle whiskyer med masse røyk fra destillerier som vanligvis ikke har stort røykpreg, som elegante whiskyer med lette, nesten søtlige aromaer og spesielle fataromaer.

Dette er en smaking alle whiskyentusiaster bør få med seg for du vil helt klart få noen store overraskelser og store smaksopplevelser i løpet av kvelden.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på smakingen her

Flytende gull

Dette er bare et av navnene som er blitt gitt whisky opp gjennom årene, og denne kvelden kan du selv kjenne den store kompleksiteten og elegansen som finnes i whisky.

Det er Norges fremste whiskyekspert, Chris Maile, som lærer deg mer om hva som kjennetegner de forskjellige whiskyer.

Han vil også lære deg hvordan du får enda mer ut av dine favorittwhiskyer i det vi smaker og diskuterer de edle dråpene.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Maile">Les mer om Chris Maile her 

 Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med venner og kjente på en reise inn i whiskyens verden. 

 Dette er hva du får smake denne kvelden:

• Wemyss Malts Spice King, ca kr 550,00 (lanseres i Norge i januar 2012)
• Wemyss Malts Peat Chimney, ca kr 550,00 (lanseres i Norge i januar 2012)
 
Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte whiskyene.
 

Meld deg på her (klikk)

Kurset er nå avholdt, men vi holder ukentlige smakinger over forskjellige temaer.

Se alle de spennende kursene her

Tid: Mandag 23. januar 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
 Avbestillingsfrist: 15.01.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Keeper of the Quaich
Denne kvelden skal Chris Maile være vår guide til disse utsøkte whiskyene.
 
Chris Maile er av skotsk herkomst og kommer opprinnelig fra The Isle of Skye, som også er Talisker's vugge. Hans mange år i Norge har derimot finslepet norsken hans og foredraget vil bli holdt på norsk.

En medfødt interesse for whisky har ført til et engasjement som whiskykonsulent i Norge.
 
Han er i dag en etterspurt foredragsholder og har reist landet rundt med whiskysmakinger i mer enn åtte år. Maile har holdt mer enn 450 smakinger med ulike grupper, fra små whiskylag med fire medlemmer til Bergen filmfestival med 140 deltakere beriket både gane og luktesans hos mang en ivrig deltaker.
 
Chris er initiativtaker og organisator av Oslo Whisky Festival som i år avholdes den første helgen i november.

I 2006 mottok Chris Maile ærestittelen Keeper of the Quaich som tildeles personer som har viet sitt profesjonelle liv til skotsk whisky.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Gammel tradisjon
Destillasjonens kunst slik vi kjenner den, stammer opprinnelig fra perserne for 3000 år siden, der de gamle alkymistene i sitt forsøk på å finne den hypotetiske kvintessenensen av de fire elementene.
 
Det de derimot kom opp med var et produkt som skulle sies å kurere alle sykdommer - brennevin. Hvem som derimot startet den å lage usige beatha, eller whisky som det skulle bli kjent som, er en eviglang krangel som pågår mellom skotter og irer den dag i dag.
 
Kunnskapen om hvordan man lager whisky har etterhvert spredt seg slik at du kan finne destillerier i land som for eksempel Frankrike, India, Sverige, Japan og USA for å nevne noen.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her