22. september i Oslo - Alsaces vinskatter

Bli med og smak 15 viner fra et av Frankrikes mest spennende vinområder, deriblant en virkelig klassiker tilbake til 1997.
Redaksjonen
29 August 2009 - 13:10

På grensen mellom Frankrike og Tyskland, rett øst for Vosgesfjellene, ligger det langstrakte og sjarmerende vinområdet Alsace.
 
Lær mer om Alsace og opplev de mange elegante vinene fra det spennende området i det vi smaker ikke mindre enn 15 delikate viner.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Særpreg og identitet
Få vinområder i verden har sett like mye uroligheter som grenseområdet mellom Tyskland og Frankrike.
 
Men Alsace har klart å hente det beste av vin- og matkultur fra de to landene, og allerede i senmiddelalderen hadde områdets kvalitetsviner stor utbredelse.
 
I Alsace er det de hvite vinene som er kongen, og med et fokus på enkelte druesorter lages det viner med enormt særpreg og eleganse.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Alsace">Les mer om Alsaces historie og druer her (klikk).
 
15 elegante viner
Denne kvelden får du selv oppleve Alsaces skjulte vinskatter i det vi smaker ikke mindre enn 15 viner, hvorav to av toppvinene i eldre årganger.
 
Her kan du smake hvorfor viner fra AOC Cremant d'Alsace, AOC Alsace og AOC Alsace Grand Cru, regnes blant de aller beste vinene i verden.
 
Det er vinkelneren Ken Engebretsen som holder foredraget denne kvelden. Foredraget holdes på norsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Domaine Marc Tempe Pinot Blanc Zellenberg 2006 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 150,-)
• Dopff & Irion Schoenenbourg Riesling Grand Cru 2002 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 320,-)
• Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Émile 1997 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 400,-)
 

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
Tid: 22. september 2009 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 14.09.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
Kurset arrangeres i samarbeid med Le Conseil Interprofessionel des Vins d'Alsace og med støtte av EU.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Alsaces særegenhet
Helt siden middelalderen har Alsace sine viner vært ettertraktet over hele verden, og siden inndelingen i tre beskyttede kvalitetsområder (AOC'er) i 1962 har vinene vært anerkjent som blant verdens beste.
 
I Alsace finner du som regel viner som har navn etter druene som er brukt, og med sitt sterke fokus på at vinene skal gjenspeile jordsmonnet de er dyrket i, sier man ofte at de syv vindruene skaper tusen aromaer.
 
Du kan finne såvel tørre og lette som kraftfulle og fyldige viner fra området. I tillegg lages det en rekke flotte musserende viner (Crèmant d'Alsace), samt både rosé- og rødviner.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
Syv klassiske druer
Alsace er best kjent for sine viner laget på druene riesling og gewürztraminer, som er blant de aller beste i verden. I tillegg til disse to klassiske druetypene lages det elegante viner av en rekke andre druetyper i Alsace.
 
• Riesling - tørr og elegant med en lett fruktighet. Kjennetegnes ved en svært fin duft av sitrus, men også blomster eller mineraler.
• Gewürztraminer - en kraftig og strukturert vin som utvikler rike dufter av frukt, blomster eller krydder.
• Pinot gris - fyldig vin med en god syre, ofte lang ettersmak og en duft av underskog og iblant røkte aromaer.
•Muscat - en duft av ferske druer og blomster med en tørr og forfriskende smak.
• Sylvaner - frisk og lett, med en diskret duft av fruktighet eller antydning til blomster, både sitrus og hvite blomster eller til og med nyhakkede urter.
• Pinot blanc - mild og delikat vin med duft av fersk frukt og et hint av blomster.
• Pinot noir - en strukturert vin med duft av røde bær og et hint av skog.
 
Bli med og lær mer om Alsace og smak de mange spennende vinene.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
 
è

Foto: CIVA
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her