22. november i Oslo - Ost og vin i perfekt harmoni med Bølgen

Lær hvordan du skal kombinere ost og vin sammen med en av Norges fremste vineksperter. Vi serverer 10 oster med tilhørende flotte viner under kurset.
Redaksjonen
31 Oktober 2010 - 20:20

Herlig, moden ost er for mange den perfekte avslutning på et måltid, eller bare et deilig måltid i seg selv.
 
Med de rette vinene til ostene blir smakene av både ost og vin fremhevet slik at du får en helt ny opplevelse av ost og vin i kombinasjon.
 
Bli en mester på ost og vin med Toralf Bølgen.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Hvilke oster skal jeg velge?
Denne kvelden får du smake et stort antall oster fra så vel hjemlige trakter som det store utland.
 
Til ostene får du servert et godt utvalg av flotte viner, det hele presentert av selveste Toralf Bølgen.
 
Vi skal ta for oss ikke mindre enn ti forskjellige oster som er manges favoritter til den store ost og vin-kvelden.
 
Dette er ostene du får smake denne kvelden:
 
Fast hvitost:
 
Kittmodnet ost:
Ridder
 
Muggoster:
 
Til ostene serverer vi også kjeks som er spesiallagde for nettopp ost.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Hva kan du lære?
Det er med glede vi igjen kan ønske velkommen til vinens verden sammen med en nestor innen vin - Toralf Bølgen.
 
Han er i disse dager aktuell med sin nye bok "Ost og vin", og denne kvelden vil han lære deg mer om hvordan du setter vin til ost og leder deg gjennom en smaking av ikke mindre enn 10 flotte viner.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="bolgen">Les mer om Toralf Bølgen og hans forfatterskap her (klikk).
 
Ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse - meld deg på i dag.
 
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
 
 

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
Tid: 22.november 2010 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 15.11.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

En mester innen vin
Toralf Bølgen er uten tvil en av Norges ledende vineksperter. Sammen med sin gode venn Trond Moi har han en rekke restauranter flere steder i landet under navnet Bølgen & Moi.
 
Han er tidligere Norgesmester for Vinkelnere og han står bak en rekke prisbelønte bøker. I disse dager er han høyaktuell med sin nye bok "Ost og vin" hvor han tar for seg 60 klassiske oster og deres tilbehør på tallerken og i glass, samt gir deg en rekke deilige oppskrifter medost.
 
"Ost og vin" er med andre ord ment å gi deg informasjon, og ikke minst inspirasjon til virkelig å kose deg med oster og dertil hørende viner i utsøkt kombinasjon.
 
 
Rikt forfatterskap
Ved siden av sitt virke som vinkelner og restauratør, har Toralf Bølgen skrevet en rekke bøker om mat, vin og brennevin. Han står blant annet bak den prisbelønte boken "Historien om cognac, Calvados og Armagnac".
 
For en tid tilbake lanserte han boken "Bølgens Vin" - for deg som vil nyte vin og lære litt mer om vinen du drikker.

Av andre bøker kan nevnes kokeboken "Mat og Vin", "Champagne - Diva og Dronning" og "100 viner og vinopplevelser".
 
Høsten 2006 lanserte han sin store bok om Fisk og vin i samarbeid med Trond Moi og sine gode kolleger ved Bølgen & Moi.
Over bokens 380 sider får vi presentert 200 oppskrifter på fisk og skalldyr med tilhørende vinanbefalinger.
 
Her blir alt fra abbor til ål tatt for seg og du bil finne såvel tradisjonelle som eksotiske retter i forskjellige vanskelighetsgrader. Dette er en flott bok for alle som er glade i noen av våre aller beste råvarer, nemlig fisk og skalldyr.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Finalist i Beste norske kokebok 2008
Høsten 2008 så kokeboken "Kjøtt & Vin" fra Bølgen & Moi dagens lys.
 
I sterk konkurranse fra mer enn 30 andre kokebøker ble den plukket ut som en av fem finalister til Apéritif og Norli sin konkurranse Beste norske kokebok 2008.
 
Kjøtt & Vin gir deg 175 oppskrifter på det meste av det du kan tenke deg innen kjøtt, alle rettene kommer selvfølgelig med drikkeforslag satt av Bølgen. Les mer om boken her.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
 
Foto: Kagge forlag, Tine, iStockphoto

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Start skreisesongen med denne festmenyen
Dagens rett

Start skreisesongen med denne festmenyen

To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Javisst kan du servere pai på en lørdag
Dagens rett

Javisst kan du servere pai på en lørdag

Spesielt i januar hvor vi tenker gjennom både hva vi spiser og hva vi bruker penger på, er en slik oppskrift velkommen. Her kan du sågar bruke rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Start skreisesongen med denne festmenyen
Dagens rett

Start skreisesongen med denne festmenyen

To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Javisst kan du servere pai på en lørdag
Dagens rett

Javisst kan du servere pai på en lørdag

Spesielt i januar hvor vi tenker gjennom både hva vi spiser og hva vi bruker penger på, er en slik oppskrift velkommen. Her kan du sågar bruke rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 12. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her