20. oktober i Oslo - Eksklusiv champagne- og cognacmiddag

Bli med på en utsøkt femretters middag med vin fra Champagnes eldste vinhus og elegante cognacer på stjernerestauranten Le Canard.
Redaksjonen
30 September 2008 - 09:55

Gjennom en spesialkomponert femretters meny satt opp av kokkene ved en av Norges aller beste restauranter, Michelin-restauranten Le Canard, vil du oppleve hvorfor champagne er verdens beste vin til mat.
Bli med på en uforglemmelig kveld med champagne og cognac på sitt beste
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Det eldste vinhuset i Champagne
Allerede i 1584 etablerte Pierre Gosset sin vingård i hjertet av Aÿ i Champagne. På den tiden var det de røde vinene området var kjent for, mens det her i dag lages de beste musserende vinene i verden.
 
I dag er Champagne Gosset et av de mest tradisjonelle husene i området, hvor mye av produksjonen fremdeles gjøres for hånd. Denne kvelden vil du få oppleve fem av deres fremste champagner, deriblant to årgangschampagner.
 
20 generasjoners ekspertise
Siden 1270 har familien Frapin drevet vin- og brennevinsproduksjon i den aller beste delen av Cognac, Grande Champagne.
 
I dag er det den 20. generasjonen av familien som fører tradisjonene videre fra sitt hovedkvarter i Segonzac, Chateau Fontpinot. Huset har gjennom generasjonenen møysommelig opparbeidet seg 300 ha med vinmarker i de beste områdene av Cognac.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Fem champagner og tre cognacer
Denne kvelden får vi besøk av Patrick Ligeron fra Gosset, som vil ta oss med på en reise i noe av det beste av hva Frankrike har å by på.
 
Opplev selv hvordan champagne kan brukes gjennom et helt måltid, og hvordan mat og vin i perfekt harmoni fremhever hverandre. Denne kvelden har du muligheten til å nyte av matkunstene til kokkene ved Le Canard, som er én av kun seks norske restauranter med stjerne i Michelin-guiden.
 
Til menyen får du servert fem elegante champagner, deriblant to enestående årgangschampagner.
 
Kvelden får en ikke mindre flott avslutning i det vi smaker tre cognacer i toppklasse fra Frapin.
Dette blir et av høstens store høydepunkter, og et arrangement du definitivt ikke bør gå glipp av!
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 

Meny
 
Champagne Gosset & Cognac Frapin
Winemakers Dinner
-
Restaurant Le Canard
20. oktober 2008
 
Apéritif
Gosset Brut Excellence
*
Østersrisotto med champagneskum og østersgelé
Gosset Brut Excellence
**
Ristet norsk kamskjell med blomkålpuré,
appelsinvinaigrette og skalldyrsskum
Gosset Grande Réserve Brut
***
Ovnsbakt torsk med bacon,
skum av hvite bønner og trøffel
Gosset Grande Millésime 1999
****
Kalvefilet med sauterte morkler, skorsonnerrotpuré,
potetcréme og kalvesjy
Gosset Célébris Vintage 1998 Extra Brut
***
Vårrull med mango og papaya,  kokos panna cotta,
peanøtt toffee og bringebærsorbet
Gosset Grand Rosé
**
 
Avec
Johannes Malling Grande Champagne Special Réserve
Frapin Chateau Fontpinot
Frapin V.I.P. X.O.
*

Dette får du servert denne kvelden:
Champagne Gosset:
• Gosset Brut Excellence (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 330,-)
• Gosset Grande Millésime 1999 (lanseres i bestillingsutvalget november 2008, ca pris kr 430,-)
• Gosset Célébris Vintage 1998 Extra Brut (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 800,-)
 
Cognac Frapin:
 

è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt
Tid: 20. oktober 2008 kl. 18.00 - 23.30
Pris: kroner 1095,- pr. person
Sted: Le Canard, President Harbitzgate 4, 0259 Oslo.
 
NB! Gi beskjed om eventuelle matallergier ved påmelding (merk dette i feltet "Annet" i påmeldingsskjemaet).

Ring 93 06 98 73 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 13.10.08 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her