I 1904 så vinprodusenten Cantina Sociale Vini delle Langhe dagens lys, da som et kooperativ i Alba, Piemonte. Første verdenskrig førte til store vanskeligheter for kooperativet, og i 1923 ble bedriften kjøpt av en av datidens mest anerkjente vinmakere, Alfredo Prunotto. Prunotto og hans kone videreutviklet vinhuset og ble etter hvert en meget anerkjent produsent raskt eksporterte sine viner over hele verden. Etter at Prunotto trakk seg tilbake er firmaet blitt drevet i hans ånd, først av brødrene Colla, og siden 1995 av huset Antinori.
For sin egen produksjon baserte Prunotto seg opprinnelig på innkjøp av vindruer fra produsenter i områdene Langhe, Albese og Monferrato. Produksjonen ble drevet på samme måte helt frem til 1990, da de gikk til anskaffelse av syv hektar med vinmarker i en av de mest anerkjente klassifiseringene innenfor Barolo - Bussia. Vi får selvfølgelig servert Prunotto Bussia Barolo denne kvelden. For å kunne ha kontroll over alle detaljer rundt de forskjellige stadiene i vinproduksjonen, har huset kjøpt vinmark i flere områder.
Årlig produseres det ca 800 000 flasker vin ved Prunottos anlegg. Det dreier seg for det meste om rødvin, men også noe hvitt basert på druene Moscato og Arneis, samt det italienske brennevinet, grappa. I dag finner vi på polet viner fra Prunotto basert på barbera- og nebbiolodruer.
Emanuele Baldi, produktsjef hos Prunotto, kommer til Oslo og leder oss gjennom Prunottos fabelaktige viner. Foredraget vil holdes på engelsk.
Vi får servert en nydelig italienskinspirert fireretters meny fra de kyndige kokkene på Ekebergrestauranten.
MENY Prunotto Winemakers Dinner på Ekebergrestauranten 20. mars 2006 * Apéritif Roero Arneis DOC * Skinnstekt torsk med sitrusmarinerte artiskokker og jordskokkcréme Roero Arneis DOC ** Rosastekt fasanbryst, cavatelli med ristet pancetta og broccoli Prunotto Barbera d'Alba 2003 Prunotto Costamiole Barbera d'Asti 1999 *** Contré-filet og rødvinsbraissert oksebryst, sopp, trøffelpolenta Prunotto Ochetti Nebbiolo d'Alba 2002 Prunotto Bric Turot Barbaresco 1999 Prunotto Bussia Barolo 1999 **** Frukter i moscato med yoghurt panna cotta Prunotto Moscato d'Asti 2005 * Kaffe Prunotto Grappa di Bussia * |
Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.