Drikke
2. mai i Oslo - Ost og vin i perfekt harmoni

2. mai i Oslo - Ost og vin i perfekt harmoni

Lær hvordan du skal kombinere ost og vin sammen med en av Norges fremste vineksperter, Master of Wine Mai Tjemsland. Vi serverer åtte oster med tilhørende flotte viner under kurset.
Redaksjonen
22 April 2012 - 17:22

Herlig, moden ost er for mange den perfekte avslutning på et måltid, eller bare et deilig måltid i seg selv.
 
Med de rette vinene til ostene blir smakene av både ost og vin fremhevet slik at du får en helt ny opplevelse av ost og vin i kombinasjon.
 
Bli en mester på ost og vin med Mai Tjemsland

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her 

Hvilke oster skal jeg velge?

Denne kvelden får du smake et stort antall oster fra så vel hjemlige trakter som det store utland.

Til ostene får du servert et godt utvalg av flotte viner, det hele presentert av ingen ringere enn Master of Wine, Mai Tjemsland.

Vi skal ta for oss ikke mindre enn åtte forskjellige oster som er manges favoritter til den store ost- og vinkvelden. 

Dette er ostene du får smake denne kvelden:

Fast hvitost:

Kittmodnet ost:

Ridder

Muggoster:

Til ostene serverer vi også kjeks som gjør de deilige ostene enda bedre - Sætres beste.

Vi tar forbehold om enkelte endringer i ostene som presenteres under kurset.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Hva kan du lære?

Det er med glede vi igjen kan ønske velkommen til vinens verden sammen med en av landets ypperste vineksperter og Norges eneste kvinnelige Master of Wine, Mai Tjemsland.

Denne kvelden vil hun lære deg mer om hvordan du setter vin til ost og leder deg gjennom en smaking av ikke mindre enn 13 flotte viner.

Mai Tjemsland er en av kun tre nordmenn som har verdens høyeste utmerkelsen innen vin - Master of Wine. I alt er det kun 299 personer i verden som har bestått denne meget krevende og eksklusive utdannelsen.

Hun er en kjent vinjournalist og restauratør, og er en ettertraktet foredragsholder.

Les mer om Mai Tjemsland i denne artikkelen

En oversikt over hvilke viner du får smake vil bli publisert innen kort tid.

Dette er vinene du får servert denne kvelden:

Drappier Carte Blanche Brut (30532)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse - meld deg på i dag.

  (klikk) 

Tid: Onsdag 2. mai 2012 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
 Avbestillingsfrist: 22.04.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Samenes nasjonaldag: Lag noe nytt med reinskav
Dagens rett
Wok med reinskav i tortilla

Samenes nasjonaldag: Lag noe nytt med reinskav

Reinskav er en selvfølge når samenes nasjonaldag havner midt i uka, for denne delikatessen er utrolig rask å tilberede. Her i en ny sammenheng. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Samenes nasjonaldag: Lag noe nytt med reinskav
Dagens rett
Wok med reinskav i tortilla

Samenes nasjonaldag: Lag noe nytt med reinskav

Reinskav er en selvfølge når samenes nasjonaldag havner midt i uka, for denne delikatessen er utrolig rask å tilberede. Her i en ny sammenheng. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig
Dagens rett

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan
Ukens drink

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan

Romdrinker forbindes med sommer og sol, men smaker kanskje enda bedre vinterstid. Som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza som dessert eller kveldskos
Ukens kake

Pizza som dessert eller kveldskos

Kombinasjonen av chevre, ricotta, pærer og fiken gjør at den både kan fungere som et mindre søtt alternativ til dessert og når du bare har lyst på noe som verken er for søtt eller bare salt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her