19. - 21. november i Oslo - Det meste om det beste - tredagers kokkekurs (ekstrakurs)

I løpet av tre intense dager gir Norges beste kokker deg en opplæring i kjøkkenets viktige grunnprinsipper.
Redaksjonen
09 Oktober 2009 - 07:30

Alle som elsker å lage mat vil elske dette tredagers kokkekurset med noen av Norges og verdens beste kokker fra Kulinarisk Akademi.
 
Høstens tredagerskurs ble raskt fulltegnet, så derfor har vi satt opp et nytt kurs over samme tema.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
 
Kokkeskole med et vell av temaer
Kurset har som mål å være en mini-kokkeskole, der vi begynner helt fra grunnen av og legger fokus på blant annet gode krafter og grunnsauser. Du lærer å lage demi-glace, kalde sauser og oljebaserte dressinger, samt varianter av disse.

Du får bli med på utbeining av fjærkre, og vi fileterer rund og flat fisk. Skalldyr, som rå-reke, blåskjell, kamskjell og hummer, blir selvfølgelig en del av kurset.

Videre skal vi lage våre egne pølser, lærer om steking av kjøtt, og kvalitetskjennetegn på kjøtt generelt.

Vi skal også bake grovbrød, olivenbrød og varianter av foccacia og andre enkle bakverk, samt lager de deiligste desserter til selskap hjemme, som kan lages uten spesialutstyr og forberedes i god tid.

Du får også gode tips og råd for å forberede selskap hjemme, planlegging og gjennomføring av disse. Ellers så blir det god tid til å diskutere og rådføre seg med våre kokker på ting man ellers lurer på.

Dette blir gøy...
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
 
Lær av Norges beste kokker
Dette tredagers kokkekurset blir holdt hos Kulinarisk Akdademi av noen av deres beste kokker; Øyvind Hjelle og Espen Vesterdal Larsen.
 
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="KA">Kulinarisk Akademi og kveldens dyktige kokker her (klikk).
 
Alle kursdeltagere får utdelt oppskriftshefter.

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt.
 

Tid:
Torsdag 19. november 2009, kl. 17.00 - 22:00 +
Fredag 20. november 2009, kl. 14.00 - 21.00 +
Lørdag 21. november 2009, kl. 09.00 - 18.00
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="program">Se hele programmet her(klikk).
 
Pris: kroner 5.995,- pr. person
Sted: Kulinarisk Akademi,
Maridalsveien 85, bygning 7, 0461 Oslo.

OBS: Kun 20 plasser.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 02.11.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Norges beste kokker
Denne kvelden er det noen skikkelige kokkestjerner som lærer deg å lage de lekreste festmenyer, og det hele ledes av Øyvind Hjelle.
 
Hjelle er et velkjent navn for alle gourmeter, kanskje mest fra sin tid som kjøkkensjef ved en av hovedstadens mest innovative restauranter - Palace Grill.
 
Karrieren startet Hjelle på Restaurant Feinschmecker som lærling, 16 år gammel. Ferden gikk deretter videre til Babettes Gjestehus, La Provence og Kastanjen før han fant sitt virke i hele ni år på Palace Grill.
 
Gjennom disse ni årene har Hjelle vært en av nøkkelpersonene i å bygge opp konseptet rundt ett av Oslos desidert mest trendsettende kjøkken.
 
Hjelle har tidligere gitt ut tre kokebøker; 7 dager i Pyreneene og Mat om bord, og Gourmet for begynnere.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
 
Kokker i stjerneklasse
Med seg på laget denne kvelden har Øyvind blant annet med seg Espen Vesterdal Larsen.
 
Espen Vesterdal Larsen har, i tillegg til sin stilling som konsulent ved Kulinarisk Akademi, vært fast dessert- og sjokoladeansvarlig på det norske kokkelandslaget. I fjor høst var han med da kokkelandslaget sikret Norge sitt aller første gull i kokke-OL i Erfurt i Tyskland.

Han begynte sin karriere som kokk innen det salte, men etter et møte med Lars Lian fant han raskt ut at det var dessertene og sukkeret som interesserte ham mest. Han tok derfor konditorutdannelse på Erichsens konditori i Trondheim etter avlagt fagprøve som kokk.

I 1997 ble hardt arbeid belønnet med førsteplass i NM for konditorkunst, og hans senere deltakelse på kokkelandslaget har videre finslepet hans ekspertise innen det søte.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Kulinarisk høyborg
Kulinarisk Akademi AS ble dannet sommeren 2008 i samarbeid med Det Virkelig Gode Liv og familien Kloster.
 
Alle de tidligere ansatte ved Gastronomisk Institutts Osloavdeling gikk inn i nye stillinger ved Kulinarisk Akademi, og er også med som medeiere i det nyeselskapet.
 
Kulinarisk Akademi har satt seg som mål å bli Norges fremste mat- og drikkefaglige kompetansemiljø, og viderefører blant annet vinkelnerutdannelsen og måltidsutviklingen.
 
Et gammelt fabrikklokale ble nylig totalt renovert til å bli et gastronomisk senter ved Akerselvas bredder, og her vil ivrige kursdeltakere blant annet kunne glede seg over å kunne boltre seg på fire topp moderne kokeøyer før vi nyter det eksklusive måltidet sammen.
 
De nye lokalene har også et eget auditorium og et mediekjøkken, og Åpent Bakeri har sine produksjonslokaler vegg i vegg.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).

Program for "Det meste om det beste - tredagers kokkeskole"
19. - 21. november 2009, Kulinarisk Akademi, Oslo
 
Programmet for de tre dagene vil blant annet inneholde følgende:

Torsdag kl 17.00 - 22.00
Vi ønsker velkommen og tar en gjennomgang av kursets innhold og gjennomføring. Kveldens hovedtema er kraft, og du lærer om følgende krafter:
- Fisk
- Skalldyr
- Blåskjell
- Grønnsak
- Kylling
- Okse, lys og mørk
 
Vi viser deg også forskjellige teknikker på klaring av krafter, og lager typisk kokkemat til bespisning med tilhørende kokkedrikke.

Fredag kl 14.00 - kl 21.00
Det blir en innholdsrik fredag med følgende høydepunkt:
- Baking, forskjellige typer brød og bakverk.
- Supper
- Sauser
- Fisk og skalldyr

Vi starter dagen med suppe og nybakt brød og underveis serverer vi bakverk, kaffe og frukt. Som en smakfull avslutning på en lang dag nyter vi en 3-retters meny med tilhørende viner.

Lørdag kl 09.00 - 18.00
Avslutningsdagen blir en festdag med temaer som:
- Kjøtt
- Dessert
- Garnityrer

Kokkekurset avsluttes med en eksklusiv 5 retters meny med tilhørende drikke.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her