18. oktober i Oslo - Stor Barolo og Barbaresco-smaking

Gå ikke glipp av dette unike kurset hvor du lærer mer om Piemonte og får smake 12 unike viner, deriblant tre årganger av en enkeltvinmarks Barolo.
Redaksjonen
05 Oktober 2010 - 14:18

Noen av verdens flotteste og mest ettertraktede viner kommer fra det klassiske området Piemonte, nordvest i Italia.
 
Innen Piemonte er Barolo og Barbaresco de to kanskje mest berømte vinområdene, og denne kvelden får du selv oppleve Piemontes eleganse og raffinement i det vi får besøk av to av områdets stjerner.
 
Du får smake 12 unike viner i løpet av kurset, hvorav to Barbarescoer og hele seks Baroloer.
 
Den ene Baroloen vil du også få smake i tre forskjellige årganger tilbake til 1999!
 
Gå ikke glipp av denne supersmakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Celebert besøk og viner i verdensklasse
Det blir en spennende og lærerik kveld der du virkelig får lære Piemonte bedre å kjenne i det vi får besøk av Tiziana Settimo, og Maurizio Giacosa.
 
De vil gi deg en god innsikt i såvel området som deres forskjellige vinstiler, og du vil selv få smake ikke mindre enn 12 viner i løpet av kurset.
 
Blant disse vil vi smake en barolo i ikke mindre enn tre årganger - 2004, 2005 og 1999
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Piemonte">Les mer om vinmakerene og deres vingårder her (klikk)
 
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
Aurelio Settimo:
• Aurelio Settimo Dolcetto d'Alba Doc 2007, Kr 139,90 (tilgjengelig i bestillingsutvalg fra november)
• Aurelio Settimo Langhe Doc Nebbiolo 2005, Kr 190,- (tilgjengelig gjennom spesialbestilling)
• Aurelio Settimo Barolo DOCG 2004 Rocche dell'Annunziata, kr 397,- (tilgjengelig i bestillingsutvalg fra november)
• Aurelio Settimo Barolo DOCG 2005 Rocche dell'Annunziata, ca kr 420,- (tilgjengelig gjennom spesialbestilling)
• Aurelio Settimo Barolo DOCG 1999 Rocche dell'Annunziata, kr 495,- (67585, tilgjengelig på Vinmonopolet Vika)

Giacosa Fratelli:
• Giacosa Fratelli Langhe Chardonnay 2009, ca kr 180,- (tilgjengelig gjennom spesialbestilling)
• Giacosa Fratelli Roero Arneis 2009, kr 138,60 (tilgjengelig i bestillingsutvalg fra november)
• Giacosa Fratelli Barbera d'Alba Maria Gioana 2007, kr 198,90 (53392, tilleggsutvalget)
• Giacosa Fratelli Barolo Bussia 2006, kr 299,80 (tilgjengelig i bestillingsutvalg fra november)
• Giacosa Fratelli Barbaresco 2006 Basarin, ca kr 400,- (tilgjengelig gjennom spesialbestilling)

è (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 18. oktober 2010 kl. 18.00 - 21.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 10.10.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Tradisjonsrikt og nyskapende
Det har blitt laget vin i Piemonte i flere tusen år, men det er først i de senere år at området har fått den anerkjennelsen det har fortjent.
 
Barolo fikk sin klassifisering som en DOCG i 1980 som et av de aller første i Italia, og angav tonen for den massive satsingen produsentene i området la på en kvalitetsheving av sine egne viner.
 
Resultatet ble at enkelte produsenter introduserte moderne produksjonsmetoder med temperaturkontroller og lagring på mindre fat enn hva man hadde gjort før. Dette har gitt oss en rekke forskjellige vinstiler innen det samme området.
 
Barbaresco er derimot en vin som får frem Nebbiolos vennligere side og som viser at kraft og eleganse kan forenes. På grunn av sin lettere stil og mer feminine utrykk bli ofte Barbaresco omtalt som Barolos lillesøster. Men på grunn av vinens mer tilgjengelig karakter har vi hørt mang en vinkjenner innrømme at kjelleren er fylt av Barolo, mens ved spisebordet foretrekkes Barbaresco.
 
Denne kvelden får du møte to vinmakere fra dette spennende området som lager viner etter de tradisjonelle metodene.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Aurelio Settimo
I 1943 etablerte Domenico Settimo seg i La Morra og Frazione Annunziata, og frem til 1962 jobbet familien med blandet  jordbruk (vingård, frukttrær, hasselnøtter) og dyr.
 
Druene ble solgt til store lokale vinprodusenter inntil sønnen Aurelio overtok i 1974, moderniserte og utvidet vingården, startet  egen produksjon på gården under navnet slik vi kjenner det i dag Aurelio Settimo.
 
Etter at Aurelio døde i 2007, har hans datter Tiziana hatt ansvaret for firmaet og vinene har oppnådd svært godt renommé de siste årene, såvel nasjonalt som internasjonalt. Filosofien hennes er den samme som den var under henne far; å fokusere på kvalitet, i tråd med tradisjonen.
 
Vinhuset eier totalt 6,64 hektar vinmarker i Barolo, hvor mesteparten er beplantet med Nebbiolo. Ikke mindre enn halvparten av vinmarkene er klassifisert som den anerkjente Barolo Rocche. Den rike, leire-kalkholdig jorden kombinert med den sør, sørvestlige beliggenheten på 270 meter over havet, gir komplekse og store viner, som allikevel fremstår som myke og svært tiltalende.
 
I dag er den årlige produksjonen på 40.000 flasker fordelt på fire forskjellige viner; Dolcetto d'Alba, Langhe Nebbiolo, Barolo og  Barolo Rocche.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
 
Giacosa Fratelli
I mellomkrigsårene hadde Giuseppe Giacosa, sønn av en småbruker i Bricco di Neive (i Barbaresco), satt seg selv høye mål. Han skulle bli den første som startet en negociant-bedrift i området, for siden å bli vinhandler og eier av en vingård i Borgonuovo di Neive.
 
I 1960 overtok sønnen Leone gården og utvidet produksjonen og som igjen overleverte virksomheten til sine sønner Valerio og Renzo som utviklet vinhuset til slik vi kjenner det i dag - moderne, bygget på tradisjonelle metoder.

Giacosa Fratelli er mest kjent for sine enkeltvinmarksviner og har kjøpt flere vinmarker i hjertet av Barolo, slik som Cascina Canavere i Monforre og Tenuta Le Mandorle i Castiglione Falletro. I dag er det en ny generasjon av Giacosa-familien, med fetterne Maurizio og Paolo Giacosa, som fører tradisjonene ved vinhuset.
 
Til sammen eier huset 50 hektar vinmarker i Piemonte og lager så vel hvite som røde viner, hvorav flere med DOCG-status slik som Barbaresco, Barbaresco Basarin, Barolo, Barolo Bussia, Roero Arneis og Gavi for å nevne noen.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her