16. november i Oslo - Eksklusiv Rioja-smaking og -middag

Bli med på en helt unik smaking av ikoniske Riojaviner tilbake til 1973, før vi nyter en elegant femretters middag sammen med en av pionérene i Rioja, Cristina Forner.
Redaksjonen
27 Oktober 2010 - 11:30

Det tegner for en uforglemmelig Rioja-kveld for alle vin- og matinteresserte i november.
 
Du får smake hele syv legendariske viner, hvorav en grand reserva i ikke mindre enn seks årganger tilbake til 1973.
 
Etter smakingen serverer vi en spesialkomponert femretters meny, satt opp av kokkene ved Ekebergrestauranten, hvor vil du oppleve mat og vin i perfekt harmoni sammen med en av verdens store vinstjerner, Cristina Forner.
 
Gå ikke glipp av dette uforglemmelige arrangementet
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Pionér i 40 år
Helt siden Enrique Forner etablerte Marqués de Cacéres i Rioja Alta mot slutten av 1960-tallet, har han blitt sett på som en pionér og revolusjonær med kortere fatlagring, mer bruk av nye eikefat og en stort fokus på fruktighet og terroir.
 
I mer enn 25 år har han jobbet tett sammen med sin datter Cristina, som siden 2007 har videreført husets stolte tradisjoner og nyskapninger sammen med den berømte vinmakeren Michel Rolland.
 
Denne kvelden får vi celebert besøk av selveste Cristina Forner til et meget eksklusivt arrangement, hvor vi blant annet smaker seks årganger av deres Gran Reserva tilbake til 1973.
 
Etter smakingen serveres det en utsøkt femretter middag med tilhørende elegante viner, deriblant deres ikoniske Gaudium og MC.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Caceres">Les mer om Marqués de Cacéres her (klikk)
 
Enestående smaking og middag med unike viner
Det er Ekebergrestaurantens kjøkkensjef Tore Aspås som sammen med sine gode kolleger har komponert en helt spesiell femretters meny som passer perfekt til de herlige vinene vi får servert denne kvelden.
 
Møt en av Riojas største vinpersonligheter i det vi smaker unike viner og nyter en førsteklasses middag .
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig mat- og vinopplevelse.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 

Meny
 
Cristina Forner
Marqués de Cáceres
 
Winemakers Dinner
-
Ekebergrestauranten
16. november 2010
*
Apéritif
Marqués de Cáceres Rosado 2009
*
Laksecarpaccio mer presset agurk,
urtesalat og ponzusaus
Marqués de Cáceres Blanco 2009
**
Pannestekt torskefilet
med sprø chorizo og safranrisoni
Marqués de Cáceres Crianza 2007, Magnum
***
Ytrefilet av okse med oksehaleterrine,
steinsopp glace og brokkoli- og timiancréme
Marqués de Cáceres Gran Reserva 2001
****
Reinsdyrplomme med saltbakte rødbeter,
portvinssaus og sesongens sopp
Marqués de Cáceres MC 2005
***
Ostetallerken med velmodnede spanske og norske oster
Gaudium Gran Vino 2004
**
Kaffe
*

Dette er vinene du blir servert denne kvelden:
 
Vinsmakingen:
 
• Marqués de Cáceres Gran Reserva 1994, ca pris kr 450,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Marqués de Cáceres Gran Reserva 1991, ca pris kr 470,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Marqués de Cáceres Gran Reserva 1987, ca pris kr 500,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Marqués de Cáceres Gran Reserva 1981, ca pris kr 530,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Marqués de Cáceres Gran Reserva 1973, ca pris kr 590,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
Serveres under middagen:
 
• FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed OBJECT_ID="80839" CLASS="embedded_bottle" VIEW="embedded_bottle" ID="embedded_bottle_80839" BOTTLEVIEW="3">, Magnum
 
NB! Gi beskjed om eventuelle matallergier ved påmelding ved å markere dette tydelig i feltet "Annet"
è Meld deg på her (klikk)

Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 16. november 2010 kl. 18.00 - 23.00
Pris: kroner 1095,- pr. person
Sted: Ekebergrestauranten, Kongsveien 15, 0193 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 07.11.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, ogpåvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Marqués de Cacéres
På begynnelsen av 1960-tallet etablerte brødreparet Enrique og Elisée Fourner seg i Bordeaux, og innledet et nært samarbeid med Frankrikes mest berømte ønolog, Emile Peynaud.
 
Mot slutten av 60-tallet bestemte Enrique Forner å ta med seg all sin ekspertise tilbake til sitt hjemlige Spania, og etablerte Marqués de Cacéres i Cenicero, det beste området av Rioja Alta.
 
Enrique tok med seg den nå avdøde Emile Peynaud, en av de fremste ønologene i Bordeaux, og innførte fransk produksjonsteknikk. Dette medførte mindre eikepreg til fordel for viner med rik konsentrasjon og fruktaromaer.
 
I 1970 så husets første vin dagens lys, og fra første stund ble huset regnet som en av de mest nyskapende og banebrytende pionérene i Rioja, og har vært toneangivende for å bringe Rioja inn i den moderne vinverden.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
 
Årgangsviner
Enrique Forner er kanskje best kjent for sitt initiativ sammen med seks andre ledende produsenter i Rioja (som pressen kalte "Magnificent 7"), til å nekte produksjon av vin fra området uten årgangsbetegnelse.
 
Det hadde tidligere vært vanlig å blande flere årganger, men fra 1979 var det slutt på dette og det ble obligatorisk å sette årgang på etikettene.
 
Marqués de Cáceres analyserer druene daglig de siste ukene før innhøsting og håndplukker druene vinstokk for vinstokk. De bruker hovedsaklig franske eikefat (65%), men også noe amerikansk.
 
I dag er det Enriques datter Cristina som fører familiens arv videre sammen med den renommerte ønologen Michel Rolland.
 
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her