Drikke
16. april i Oslo - Unik champagnesmaking med Pol Roger

16. april i Oslo - Unik champagnesmaking med Pol Roger

Bli med på en sjelden smaking av 10 elegante toppchampagner tilbake til 1988 fra et av verdes mest berømte champagnehus.
Redaksjonen
28 Mars 2012 - 16:57

Vin er lidenskap, og ingenting setter følelsene slik i sving som champagne.

Bli med på en enestående smaking av eksepsjonelle og sjeldne champagner fra et av verdens mest berømte vinhus, det familieeide Pol Roger.

Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn femte generasjon ved huset, Hubert de Billy, som tar deg med på en smaking av hele 10 unike champagner.

Lær mer om Champagne og smak champagner i verdensklasse 

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Sjeldne champagner tilbake til 1988

Denne kvelden blir en merkedag for alle champagneinteresserte, for du får oppleve en unik og sjelden smaking av 10 eksklusive champagner hvorav flere årgangschampagner.

Det er selveste Hubert de Billy, tippoldebarnet til Pol Roger, som kommer til Oslo for å lære deg mer om champagne, vinens mange uttrykk og viser deg hvordan champagne utvikler seg over tid.

Her får du smake husets nyvinning Pol Roger Pure Brut, deres elegante Brut Reserve Non Vintage som var med på å definere champagne slik vi kjenner den i dag, og husets årgangsrosé, før du smaker deres aller beste viner.

Du får nemlig smake to årganger av toppcuvéene Pol Roger Brut Vintage 2002 og 1999, Pol Roger Blanc des Blancs 2000 og 1988, og ikke minst husets flaggskip Cuvée Sir Winston Churchill i årgangene 1999 og 1996!

Kvelden får en elegant avslutning med en annen nyvinning fra huset, deres Pol Roger Rich.

Kurset holdes på engelsk

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

Foretrukket av statsmenn og kongelige

Den 2. januar 1849 startet en ny æra i familien Rogers historie i det Pol Roger som 18-åring etablerte seg som vinselger i Aÿ, det eldste cruet i hjertet av Champagne.

Fra første dag har uavhengighet og et ubønnhørlig fokus på kvalitet i alle ledd vært familiens retningssnor, og det tok ikke lang tid før Pol Roger ble anerkjent for sin eksepsjonelle kvalitet.

Allerede i 1855 begynte Pol Roger å legge om stilen på sine champagner til den tørre (brut) stilen som engelskmennene foretrakk, og da Pol Roger brått døde i 1899 hadde huset på bare 50 år blitt et av de mest berømte champagnehusene i verden med flere kongelige som kunder.

Statsmannen Winston Churchill var en nær venn av Odette Roger i etterkrigstiden, og hans forkjærlighet for husets viner gjorde at deres toppcuvée fikk hans navn i ære ved lanseringen i 1975.

Denne kvelden får du smake to årganger av denne herlige champagnen.

 • FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="PolRoger">Les mer om Champagne Pol Roger her (klikk).

Ta med din kjære, venner og kolleger på en sjelden og uforglemmelig vinsmaking. 
 
Dette er vinene du får smake denne kvelden:

• Pol Roger Pure Extra Brut (62583) (tilleggsutvalg, må bestilles i butikk)

Pol Roger Brut Vintage 1999 (95135) (tilleggsutvalg, må bestilles i butikk)

Pol Roger Blanc de Blancs 1988 (63394) (tilleggsutvalg, må bestilles i butikk)

Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill Brut 1999 (61541)(tilleggsutvalg, må bestilles i butikk)
• Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill 1996, ca kr 1100,- (ikke tilgjengelig i Norge)

Pol Roger Rich (66884) (tilleggsutvalg, må bestilles i butikk)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene.

(klikk)

Tid: Mandag 16. april 2012 kl. 18.00 - ca. 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.

Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 09.04.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.

Spørsmål? Send en mail.
 

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her