Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet. Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336 |
14. september i Oslo - Smak Chablis i verdensklasse - i dag
Vi har fortsatt noen ledige plasser til kveldens store smaking. Bli med og smak 11 toppviner, deriblant flere årganger av Premier og Grand Cru-chabliser samtidig som du lærer mer om vinområdet.
Redaksjonen
14 August 2009 - 09:45
Med sin friske, klare duft av mineraler og nyåpnede østers, har de knusktørre vinene fra Chablis fått stjernestatus i vinverdenen.
Smak Chablis på sitt aller beste og lær mer om hva som gjør dette vinområdet så spesielt ved å bli med på denne eksklusive smakingen.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Revolusjonerende Grand Cru
Denne kvelden får vi besøk fra et av Chablis' mest berømte vinhus, William Fèvre.
Takket være fremsynthet på 1960-tallet har huset har den største andelen av Grand Cru-vinmarker blant alle vinhusene i området. Hele 16 av de totalt 100 hektarene med de aller beste vinmarkene i Chablis tilhører eiendommen.
Siden 1999 har vinmakeren ved huset, Didier Séguier, totalt forandret William Fèvres vinstil fra å ha et stort eikeinnslag, til at de i dag er blant de mest elegante chabliser du kan finne.
Unikt jordsmonn
Det er det kalkholdige jordsmonnet som gir vinene fra Chablis sitt helt spesielle særpreg. Dette kalklaget består til en stor grad av fossile østers fra den tiden da Chablis var dekket av hav.
Det er særlig gjennom eldre vinstokker på minst 20-30 år at man kjenner igjen det karakteristiske preget, og denne kvelden får du smake 11 viner fra vinstokker med en gjennomsnittsalder på 40 - 50 år.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Flere årganger Grand Cru
Denne kvelden kan du selv oppleve hvor forskjellige vinene fra dette området kan være.
Med tilsammen 80 parseller i Chablis lager William Fèvre viner med vidt forskjellig karakter alt etter som hva jordsmonnet gir til vinene.
I tillegg vil du få smake to årganger av en premier cru-chablis, og hele fem grand cru-viner, hvorav en av disse i ikke mindre enn tre forskjellige årganger!
Det er Victor Papin som vil lære deg mer om Chablis og som vil lede kveldens smaking. Foredraget holdes på engelsk.
Gå ikke glipp av denne spennende smakingen.
Dette er hva du får smake denne kvelden:
• William Fèvre Chablis Premier Cru Mont de Milieu 2007 (42083 - lanseres høsten 2009, ca pris kr 266,-)
• William Fèvre Chablis Grand Cru Côte Bouguerots 2005 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 400,-)
• William Fèvre Chablis Grand Cru Côte Bouguerots 2001 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 550,-)
è Meld deg på her (klikk)
Dette arrangementet er nå avholdt
Tid: 14. september 2009 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen
Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 07.09.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
Spørsmål? Send en mail.
Forsiden akkurat nå