Grunnstenen til denne renommerte vinprodusenten ble lagt i 1930, da Gaston Hochar etablerte sin egen vinproduksjon i kjelleren av det imponerende 1700-talls slottet Mzar i Ghazir. Han hadde nylig returnert etter et lengre opphold i Frankrike, og hobbyen ble snart til ren lidenskap. Møtet med den velrenommerte vitikultøren Ronald Barton under 2. verdenskrig ble et vendepunkt for familien, og i 1959, etter å ha avlagt sin oenologidiplom i Bordeaux, gikk Serge Hochar inn i familiebedriften.
Smakingen er nå avholdt
Superlativene rundt det Serge har gjort for huset har vært mange. Noen kaller ham endog en magiker, men han selv svarer med at alt han gjør er å gjennom sine fabelaktige viner uttrykke det naturen selv ønsker.
Denne smakingen ble også avholdt i Oslo (klikk for å lese mer)
Med 6000 års historie for vinfremstilling bak seg, er Libanon et av de mest spennende områdene for vinproduksjon vi har i dag. Allerede i antikken var vin fra Bekaa-dalen etterspurt. Romerne bygde sitt største tempel i nettopp dette området, og tilegnet et senere tempel til Bacchus - vinens gud.
Vingårdene til Chateau Musar har sin beliggenhet i over 1000 meters høyde i Bekaa-dalen, hvor de blir beskyttet for naturens herjinger av fjellene som går parallelt med kysten. Deres 180 hektar med vinranker produserer ikke mer enn 35 hl/ ha, men druene har tilnærmet perfekte vekstvilkår fordi Bekaa er så å si sykdomsfri og har nesten aldri frost. Dette sammen med en middeltemperatur på 25 grader celsius og mye regn om vinteren, bidrar til Chateau Musars fantastiske viner.
Musars røde viner er laget av tre hoveddruesorter; Cabernet Sauvignon, Cinsault og Carignan, og de dyrkes i en steinete, karrig grunn med et høyt kalkinnhold. Deres hvite viner er basert på druetypene Obeideh og Merwah, to lokale druetyper i Bekaa og Mount Lebanon. Druene er trolig opphavet til de mer kjente druene Chardonnay og Semillon.
Serge Hochar har fått stor anerkjennelse innen den store vinverdenen, og ble i 1984 Decanters aller første "Wine Man of the Year". Huset ble blant annet invitert til deltakelse på "Dîner des 30", som ble organisert av Champagne Louis Roederer - som en anerkjennelse av de 30 beste vinene i ververden.
Chateau Musar sin Europadirektør, Jane Sowter, kommer til Norge for å guide oss gjennom deres utsøkte viner. Foredraget blir holdt på engelsk.
Smakingen er nå avholdt
Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.