Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet. Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336 |
14. juni i Oslo - Sommerens rosé- og hvitviner med Toralf Bølgen
En av Norges fremste vineksperter, Toralf Bølgen, lærer deg mer om rosé- og hvitvin på denne spennende smakingen av hele 13 viner.
Redaksjonen
09 Juni 2010 - 16:08
Deilige, friske og leskende rosé- eller hvitvin i glasset på en varm dag i selskap med gode venner. Dette er for mange av oss essensen av en vellykket vår og sommer.
Lær mer om den fantastiske drikken vi har i glasset med en av Norges fremste vineksperter.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Klassiske hvite
Dette er kurset for deg som ønsker å lære litt mer om druenes egenart, eller for deg som simpelthen elsker vin.
Det finnes en rekke forskjellige typer av hvitvin fra de knusktørre, friske og herlig syrlige vinene, til de fyldige, edelsøte og komplekse, hver med sitt eget bruksområde.
Denne kvelden får du prøve et godt utvalg av foskjellige vinstiler og druetyper.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Elegante roséer
De siste årene har vi sette en markant heving i kvaliteten på rosévinene som finnes på markedet, og vi har aldri hatt et så godt tilbud som vi har i dag.
Du kan finne roséviner med forskjellig karakter - noen er syrlige og minner mest om hvitvin, mens andre er store, kraftige og har til og med en fin tanninstruktur.
Kort sagt kan du i dag få roséer til enhver anledning, og denne kvelden smaker vi noen av sommerens beste viner.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Norges beste
Det er en nestor innen vinverdenen, Toralf Bølgen, som leder vinsmakingen denne kvelden.
Han vil ta for seg noen av de klassiske hvite druene og deres opprinnelse, egenart og karakteristikk.
I tillegg ser vi nærmere på roséviner og smaker en rekke gode viner.
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="bolgen">Toralf Bølgen og hans forfatterskap her (klikk).
Noen av de hvite druene vi får presentert denne kvelden er:
• Chardonnay
• Riesling
• Sauvignon Blanc
+ noen overraskelser
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt.
Tid: 14. juni 2010 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 06.06.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
Spørsmål? Send en mail.
En mester innen vin
Toralf Bølgen er uten tvil en av Norges ledende vineksperter. Sammen med sin gode venn Trond Moi har han en rekke restauranter flere steder i landet under navnet Bølgen & Moi.
Han er tidligere Norgesmester for Vinkelnere og har blant annet gitt ut den prisbelønnede boken "Historien om Cognac, Calvados og Armagnac".
Bølgen er også utnevnt til assisterende kjellermester hos Bache Gabrielsen, ved deltagelse i sammensetningen av hans egne cognacer: Cuvée Anna, Cuvée Maria og Cuvée Solène.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Rikt forfatterskap
Ved siden av sitt virke som vinkelner og restaurantør, har Toralf Bølgen skrevet en rekke bøker om mat, vin og brennevin. For drøyt 2½ år siden lanserte han boken "Bølgens Vin" - for deg som vil nyte vin og lære litt mer om vinen du drikker.
Avandre bøker kan nevnes kokeboken "Mat og Vin", den fantastiske boken "Champagne - Diva og Dronning" samt "100 viner og vinopplevelser".
Høsten 2006 lanserte han sin store bok om Fisk og vin i samarbeid med Trond Moi og sine gode kolleger ved Bølgen & Moi.
Over bokens 380 sider får vi presentert 200 oppskrifter på fisk og skalldyr med tilhørende vinanbefalinger.
Her blir alt fra abbor til ål tatt for seg og du bil finne såvel tradisjonelle som eksotiske retter i forskjellige vanskelighetsgrader. Dette er en flott bok for alle som er glade i noen av våre aller beste råvarer, nemlig fisk og skalldyr.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Finalist i Beste norske kokebok 2008
Høsten 2008 kom den hittil siste kokeboken fra Bølgen & Moi - "Kjøtt & Vin". I sterk konkurranse fra mer enn 30 andre kokebøker ble den plukket ut som en av fem finalister til Apéritif og Norli sin konkurranse Beste norske kokebok 2008.
Kjøtt & Vin gir deg 175 oppskrifter på det meste av det du kan tenke deg innen kjøtt, alle rettene kommer selvfølgelig med drikkeforslag satt av Bølgen. Les mer om boken her.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Illustrasjonsfoto: iStockphoto
Forsiden akkurat nå