OBS: Kun 32 plasser.
13. januar i Oslo - Fisk og skalldyr på Kulinarisk Akademi
Bli med og lag de lekreste retter på verdens beste fisk og skalldyr sammen med noen av Norges beste kokker.
Redaksjonen
13 Desember 2009 - 15:55
Hele verdens kokkeelite ser til Norge og misunner oss den ekstremt gode fisken og skalldyrene som vi har så god tilgang på.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (fulltegnet - venteliste)
Smakfullt program
Mat er stolthet, stolthet over gode råvarer. Det er bevissthet rundt de unike kvalitetene som våre nordlige vekstforhold gir.
Lys, temperatur og klima påvirker ikke bare oss mennesker men også maten. Produktet skal smake av voksested, opprinnelse, kjærlighet og tid.
Deltakerne deles opp i fire grupper, som alle lager de lekreste retter ut av delikatessene, samt oppleve de utrolig mange smaksnyansene som krydder og vin kan skape sammen med råvarene
Og selvfølgelig; til slutt setter vi oss rundt bordet for å nyte det hele sammen med matchende gode drikkevarer.
Dette blir gøy...
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (fulltegnet - venteliste)
Lær av Norges beste kokker
Dette spennende fisk- og skalldyrskurset blir holdt hos Kulinarisk Akademi av noen av deres beste kokker; Øyvind Hjelle og Thomas Pettersen.
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="KA">Kulinarisk Akademi og kveldens dyktige kokker her (klikk).
Alle kursdeltagere får utdelt oppskriftshefter.
è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt.
Tid: Onsdag 13. januar 2010, kl. 17.00 - 23:30
Pris: kroner 1 650,- pr. person
Sted: Kulinarisk Akademi,
Maridalsveien 85, bygning 7, 0461 Oslo.
Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 03.01.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
Spørsmål? Send en mail.
Norges beste kokker
Denne kvelden er det noen skikkelige kokkestjerner som lærer deg å lage de lekreste festmenyer, og det hele ledes av Øyvind Hjelle.
Hjelle er et velkjent navn for alle gourmeter, kanskje mest fra sin tid som kjøkkensjef ved en av hovedstadens mest innovative restauranter - Palace Grill.
Karrieren startet Hjelle på Restaurant Feinschmecker som lærling, 16 år gammel. Ferden gikk deretter videre til Babettes Gjestehus, La Provence og Kastanjen før han fant sitt virke i hele ni år på Palace Grill.
Gjennom disse ni årene har Hjelle vært en av nøkkelpersonene i å bygge opp konseptet rundt ett av Oslos desidert mest trendsettende kjøkken.
Hjelle har tidligere gitt ut tre kokebøker; 7 dager i Pyreneene og Mat om bord, og Gourmet for begynnere.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk) (fulltegnet - venteliste)
Kokker i stjerneklasse
Med seg på laget denne kvelden har Øyvind blant annet med seg Kulinarisk Akademis nyeste tilskudd, Thomas Tokerød Pettersen.
Thomas har på lik linje med Øyvind Hjelle gått i lære ved Restaurant Feinschmecker, før han begynte som commis ved Gastronomisk Institutt i 2001.
Hans ekspertise gav han en jobb som kjøkkensjef ved den norske ambassaden i Washington D.C., samt stillinger ved Michelinrestauranten ved Hotel Louise C. Jacob Hamburg, i Singapore og i Australia, før han vendte nesen hjem til Norge igjen.
De siste årene har han gledet gjestene ved De fem stuer med sine kreasjoner om vinteren, hvor han jobbet som sous-chef, mens han har laget de lekreste sjømatsretter på Solsiden om sommeren.
Pettersen har også en hederlig 3. plass fra NM i kokkekunst å se tilbake på.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk). (fulltegnet - venteliste)
Kulinarisk høyborg
Kulinarisk Akademi AS ble dannet sommeren 2008 i samarbeid med Det Virkelig Gode Liv og familien Kloster.
Alle de tidligere ansatte ved Gastronomisk Institutts Osloavdeling gikk inn i nye stillinger ved Kulinarisk Akademi, og er også med som medeiere i det nye selskapet.
Kulinarisk Akademi har satt seg som mål å bli Norges fremste mat- og drikkefaglige kompetansemiljø, og viderefører blant annet vinkelnerutdannelsen og måltidsutviklingen.
Et gammelt fabrikklokale ble nylig totalt renovert til å bli et gastronomisk senter ved Akerselvas bredder, og her vil ivrige kursdeltakere blant annet kunne glede seg over å kunne boltre seg på fire topp moderne kokeøyer før vi nyter det eksklusive måltidet sammen.
De nye lokalene har også et eget auditorium og et mediekjøkken, og Åpent Bakeri har sine produksjonslokaler vegg i vegg.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her(klikk) (fulltegnet - venteliste)
Forsiden akkurat nå