13. februar i Oslo - Eleganse fra Rioja - vinsmaking og tapas med Montecillo

Opplev Montecillo - et av de mest elegante vinhus i det spanske vinområdet Rioja. Deres vinmaker gjennom mange år, María Martínez Sierra, kommer til Oslo og deler både sin kunnskap og ikke minst sine fantastiske viner med deg.
Redaksjonen
17 Januar 2006 - 08:38

Denne kvelden står i det kjente spanske vinområdet Rioja sitt tegn i det vi får celebert besøk fra en av de mest innflytelsesrike kvinnelige vinmakere i Spania, María Martínez Sierra, samt Montecillos internasjonale eksportsjef, Jesus García.

Martínez Sierra har vært ansvarlig for Montecillos viner i mer enn et kvart århundre etter at Osborne overtok vingården i 1973. Bodegaen disponerte på denne tiden Riojas største enkeltvinmark, El Montecillo, noe som var svært risikabelt med tanke på det vekslende klimaet i området. De aller fleste vinprodusenter velger å kjøpe druer fremfor egen dyrking.

Huset solgte sine vinmarker i 1979 og har siden satset på å kjøpe inn de beste druene fra de forskjellige produsentene. Dette sikrer en meget jevn produksjon med høy kvalitet år etter år. Risikoen er at i svake år ikke produseres vin i det hele tatt ved Montecillo, slik det skjedde i 1992, eller at man kun produserer crianza som i 1993 og 1997.

Montecillo er et av de eldste vinhusene i Rioja, og deres fokus på kvalitet er uovertruffen i området. Det som skiller Montecillo fra andre bodegaer er det velintegrerte fatpreget. Fatene som brukes er utelukkende franske og av den finporete typen, fra Allier og Tronçais og aldri eldre enn 10 år gamle. Først modnes vinen i tre måneder i ny eik, deretter flyttes den over til stadig eldre fat til fatmodningen er gjennomført som betyr 18 måneder for crianza, 30 måneder for gran reserva og hele fire år for seleccion especial.

Du får smake ikke mindre enn fem forskjellige viner fra dette fantastiske huset. Den aller beste av disse vil du dessuten få servert i hele tre forskjellige superårganger!

Vi serverer for anledningen en deilig tapastallerken til vinene.

Følgende viner skal smakes denne kvelden:
 
 
 
 
 
 
Montecillo Gran Reserva Selectión Especial 1981 (32703) (i 1975-årgang - magnum) (ikke i salg)

Les mer om Montecillo her:

Vin og mat
Det er ikke bare vinene fra Rioja som ligger høyt på kjenneres ønskeliste. Også den spanske skinka, så som serrano og pata negra, er svært ettertraktet. Denne kvelden får du smake på forskjellige produkter som du garantert vil sette pris på. Det er Juan P. Serrano (www.skinke.no) som gir oss anledning til å smake utvalgte spanske produkter sammen med Montecillos viner.

Seminaret er nå avholdt.

Tid: 13. februar 2006 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 545 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Kurset varer til ca. kl. 21:30

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 130206. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 09.02.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 05. mai

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her