12. juni 2011 i Oslo - Eksklusiv femretters middag med lekre chabliser

Hils sommeren velkommen og bli med på en utsøkt femretters fisk- og skalldyrmiddag med elegante chablis-viner.
Redaksjonen
02 Juni 2011 - 18:00

Få vinområder er så sagnomsuste som Chablis, og i hjertet av dette berømte distriktet finner du et av de mest anerkjente husene i området, Laroche.
 
Gjennom en spesialkomponert femretters meny med hovedvekt fisk og skalldyr, satt opp av kjøkkensjefen ved Restaurant D/S Louise, vil du oppleve mat og vin i perfekt harmoni.
 
Vi serverer ikke mindre enn ni elegante viner til den flotte menyen.
 
Gå ikke glipp av denne spennende middagen
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Kvalitet siden 1850
I dag er det Michel Laroche, femte generasjon av familien, som drifter vingården.
 
Allerede i 1967 gikk han som 21 åring inn i bedriften, og gjennom et utrettelig arbeid og en urokkelig lidenskap for vinmakerkunsten har han bragt huset opp til toppklassen innen Chablis.
 
Michel Laroche mener lidenskapelig og bestemt at den beste vinen bare kan lages ved bruk av de beste druene som finnes. Han jobber i takt med naturen, oppmuntrer lav avkastning og naturlig økologi til å produsere moden frukt som er karakteristisk for vingården. De mest mulig varsomme metodene er brukt i vinfremstillingen hos Laroche for å beskytte vinens naturlige karakter.
 
Michel Laroche har også gått i bresjen for innføringen av skrukorker på alle kvaliteter av sine viner, og var den første som lanserte selv lagringsviner med skrukork.
 
Spennende vinområder og ni viner
Til tross for familiens lange tradisjoner i Chablis ble Michel Laroche tiltrukket av utfordringen i andre vinområder. I dag har familien utvidet sin virksomhet med vinmarker i Languedoc, Casablanca i Chile og Stellenbosch i Sør-Afrika.
 
Denne kvelden får vi besøk av Brice Camelin fra huset Laroche som skal lede oss igjennom de ni vinene fra de forskjellige vinmarkene som du får servert til den spennende menyen. Deriblant får du smake fire deilige chabliser, spennende hvitviner og flotte rødviner fra Laroche sin rikholdige portefølje.

Kjøkkensjefen ved D/S Louise Restaurant & Bar har satt opp en spesialkomponert femretters meny som passer perfekt til de elegante vinene. Denne kvelden får du selv oppleve mat og vin i perfekt harmoni.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Hils sommeren velkommen sammen med gode venner på denne enestående middagen.

Meny
 
Domaine Laroche
Winemakers Dinner
-
D/S Louise Restaurant & Bar
12. juni 2011
 
Apéritif
Laroche Punto Niño Sauvignon Blanc 2010
 
*
3 x østers
Rockefeller, marinert og naturell
Laroche Punto Niño Sauvignon Blanc 2010
Laroche Chardonnay L 2010
**
Hummerballotine og grillet kamskjell
på gulrotpuré, Saint Martin-skum
Laroche Petit Chablis 2010
Laroche Chablis St. Martin 2009
***
Blåskjellfumet med safran,
lettrøkt tannfisk og laksekaviar
Laroche Chablis 1 Cru le Vaillons Vieilles 2005
Laroche Chablis Grand Cru les Blanchots 2007
****
Perlhøne og foie gras de canard med
steinsopp-panzerotti og glasert stjerneløk
Laroche Viña Punto Alto Pinot Noir 2007
Laroche Mas la Chevalière Rouge 2009
***
Sjokolade- og pistasjdrøm med kirsebærmousse
Laroche l'Avenir Estate Pinotage 2007
**
Kaffe
*

Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
 
NB! Gi beskjed om eventuelle matallergier ved å markere dette tydelig i feltet "Annet" i påmeldingsskjemaet. Vi tar forbehold om endringer i oppsatte meny og viner.
 
è Meld deg på her (klikk)
 
Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: Søndag 12. juni 2011 kl. 18.00 - 23.00
Pris: kroner 1045,- pr. person
Sted: D/S Louise Restaurant & Bar, Stranden 3, 0250 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 05.06.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her